torstai 13. joulukuuta 2012

Piparijäädyke

Kyllä luonto onkin nyt kaunis! Tuntuu joululle oikeasti.  Itselläni jouluvalmistelut jää aivan viimetippaan noidannuolen ansiosta, mutta onhan sitä ennenkin tehty joulu parissa päivässä..
Tietysti sitä olisi halunnut tehdä kaikki itse, mutta ehkä minä jotain ehdin vielä..onhan jouluun vielä kymmenkunta päivää?

Tavoitteeni olisi että ainakin tämän jäädykkeen teen joulupäiväksi, sen tekemiseen kun ei mene kaikkineen pakastuksineen kuin paripäivää. Ohjeen laitan tähän, kopsaa itsellesi!

Piparijäädyke

200 gr karpalotuorejuustoa
1 dl sokeria
2 rkl karpalo- tai puolukkalikööriä
10 piparkakkua
2½ dl vaahtoutuvaa vaniillikastiketta

Koristeeksi:
piparkakkuja
karpaloita tai puolukoita

1
Mausta tuorejuusto sokerilla ja liköörillä.
Murenna piparkakut ja sekoita ne
tuorejuuston joukkoon.
2
Vatkaa vanillikastike kovaksi vaahdoksi.
sekoita vaahto muiden aineiden joukkoon.
3
Kumoa seos yhteen litran vetoiseen jäädykevuokaan
(tai pieniin annosvuokiin)
Peitä kelmulla tai foliolla
ja pidä pakkasessa pari päivää.
4
Ota jäädyke pakastimesta 15-30 minuuttia ennen tarjoilua.
Kasta astia ulkopuolelta kuumaan veteen.
Kumoa jäädyke vadille ja koristele!

¤
Helppo, eikö vain? Tämä onnistuu varmasti minultakin...
Tunnelmallisia jouluvalmisteluja toivotellen

Maireanna



Ei kommentteja:

Tuorein postaukseni

Helluntai - kevään juhlaa..

Tänään on juhlapäivä monelle opiskelijalle, valkolakkeja nostetaan päähän, juhlitaan ja herkutellaan, nostetaan maljoja tulevaisuudelle.  Va...