Siirry pääsisältöön

HELPPO HEDELMÄKAKKU

Nyt voisi jo pakkaseen alkaa leipoa joulunpyhien tarjottavaa. Mielelläni tämän ohjeen laitan kiertoon, sillä viime jouluna tämä kakku hupeni kahvipöydässä hyvällä menestyksellä kiitosten kanssa. Tarvitset näitä aineita:
250 g voita
1/2 dl appelsiinimarmelaadia
2 dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
4 dl vaaleita korintteja
100 g mantelirouhetta

1
Sulata voi isossa teräskattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon marmeladi. Anna hetki jäähtyä. Leivitä noin 2 litran kakkuvuoka. Kuumenna uuni 150 asteeseen.
2
Sekoita sokeri voikattilaan ja lisää munat yksitellen, muista vatkata reippaasti ettei juoksetu. Lisää joukkoon jauhot, rusinat ja mantelirouhe. Sekoita taikina hyvin.
3
Kaada taikina leivitettyyn vuokaan ja paista uunin alaosassa noin 1 1/2 tuntia.
Anna paiston jälkeen kakun hiukan jäähtyä ennenkuin kumoat vadille.
Kääri folioon.
Hedelmäkakku on parhaimmillaan muutaman päivän päästä kun maut ehtii "kypsyä"

Mukavia leipomishetkiä kynttilän loisteessa.

Kommentit

Hallatar sanoi…
Namii!

Tämä on varmasti joulun kaffeepöydän parhaita antimia. =)

Uskaltaisikohan vehnäjauhojen sijaan laittaa
gluteenittomia jauhoja?
Vähän muokata. =)

Minulla ois kaapissa jo jauhotettu kakkuvuoka. ;D
Viime sunnuntaina ei ollutkaan munia
niin ei sitten tehtykään kakkua. =)
Nythän voisin kokeilla siihen tätä ohjetta jauhoja vaihtamalla.

Kun tarviihan miunkin maistaa hedelmäkakkua... =)

Kiitos tästäkin ohjeesta Anna. =)
Luulen, että siun kodissasi tuoksuu aina ihanalle =)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HIRSSIPUUROA

Joulu ja kova pakkaskausi ovat jättäneet jäljen. Ei hiili, vaan läskijäljen. Muutama lisäkilo entisten painoksi! Olen opetellut ottamaan pieniä annoksia,syödä leipää vähemmän,kasviskeitoihin laitan 5% ruokakermaa ja rasvatonta maitoa.En tiedä meneekö oikein, ainakin tarkoitus olisi keventää.Tämä aasinsiltana tähän puuroon, josta ohimennen kuulin aamutv:stä.Me suomalaiset kuulemma syömme epäterveellisesti, esimerkkinä kaurapuuro. Väite oli se, että kaura lisää limaisuutensa vuoksi limaa hengitysteihin? Aamupuurona suositeltiin hirssipuuroa ja minähän heti tein tuttavuutta tuohon kanarialintumme herkkuu. Ihan kokeilun kannattava homma, suosittelen.Ja tässä ohje ( se on kyllä pussin kyljessäkin)HIRSSIPUURO4 dl vettäripaus suolaa2 dl Risenta hirssihiutaleitaKiehauta vesi, lisää suola ja hiutaleet.Sekoittele ja kypsennä 3 minuuttia.Tarjoile marjojen kera.Lisämuutoksina suositeltiin että vatsalle ystävällisempää olisi syödä ennen pääruokaa LÄMPIMIÄ salaatteja ja kasviksia?

VANHANAIKAISET ETIKKAKURKUT

Nämä ovat nopeat tehdä ennen ruokailua eikä lihota- jos ajattelee joulun kalorisaldoa myöhemmin Uutena Vuotena!
Valmistat nämä vain tunti ennen tarjoilua vähän vetäytymään. Aineksetkaan ei huikaise,ne löytyvät varmasti jokaisen kaapista perustarvikkeista. Siis nämä;

300 g tuorekurkkua
½ tl suolaa
1 dl vettä
2 rkl väkiviinaetikkaa
3 rkl sokeria
ripaus valkopippuria
2-3 rkl persiljaa ( itse nykyaikaistin ja laitoin tilliä)

Viipaloi juustohöylällä kurkku ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne kulhoon. Ripottele suolaa
päälle. Nosta painoksi jokin sopiva lautanen ja anna vetäytyä noin ½ tuntia.

Tee liemi: Yhdistä veteen etikka, sokeri ja valkopippuri. Silppua persilja myös joukkoon. Nosta paino pois ja kaada liemi kurkkujen päälle.
Sekoita varovasti ja voit nostaa pöytään! Olkaa hyvät!

KOLME SINAPPIOHJETTA

Viikonloppuna valmistin hedelmäkakut.  Edellisenä iltana olin laittanut rommiin maustumaan
hedelmät ja voi sitä tuoksua! Meinasi mennä päähän pelkkä tuoksu. No, haihtuihan se sitten  kakkuaineksien sekaan paistettaessa ja luulenpa, että tuli hyvä kakku. Ei tullut paha kakku.
Mutta tämänpäiväiseen aiheeseen: SINAPIT. Tein tämän ensimmäisen ohjeen mukaan ja nämä kaksi muuta ovat talteen tuonne sinappiosioon.Siellä onkin ainakin kaksi jo jemmassa ennestään.

KONJAKKISINAPPI

1½ dl  sinappijauhetta
1½ dl  sokeria
2 dl kuohukermaa
1 muna
1 tl viinietikkaa
2 rkl konjakkia

Sekoita laakeassa kattilassa sinappijauho ja sokeri. Lisää kerma ja muna.
 Kuumenna koko ajan sekoittaen.
Sekoita kunnes saostuu. Anna nopeasti kiehahtaa.
 lisää lopuksi viinietikka ja konjakki. Jäähdytä ja purkita.

RAUMALAINEN SINAPPI
( Iso ohje)

1½ l sinappijauhoa
1½ l sokeria
1 l kermaa
10 munaa
1 dl balsamiviinietikkaa
1 dl Monet-konjakkia

Sekoita ensin  sinappijauho ja sokeri hyvin  kattilassa.
 Lisää kerma ja munat y…