keskiviikko 26. marraskuuta 2008

HELPPO HEDELMÄKAKKU

Nyt voisi jo pakkaseen alkaa leipoa joulunpyhien tarjottavaa. Mielelläni tämän ohjeen laitan kiertoon, sillä viime jouluna tämä kakku hupeni kahvipöydässä hyvällä menestyksellä kiitosten kanssa. Tarvitset näitä aineita:
250 g voita
1/2 dl appelsiinimarmelaadia
2 dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
4 dl vaaleita korintteja
100 g mantelirouhetta

1
Sulata voi isossa teräskattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon marmeladi. Anna hetki jäähtyä. Leivitä noin 2 litran kakkuvuoka. Kuumenna uuni 150 asteeseen.
2
Sekoita sokeri voikattilaan ja lisää munat yksitellen, muista vatkata reippaasti ettei juoksetu. Lisää joukkoon jauhot, rusinat ja mantelirouhe. Sekoita taikina hyvin.
3
Kaada taikina leivitettyyn vuokaan ja paista uunin alaosassa noin 1 1/2 tuntia.
Anna paiston jälkeen kakun hiukan jäähtyä ennenkuin kumoat vadille.
Kääri folioon.
Hedelmäkakku on parhaimmillaan muutaman päivän päästä kun maut ehtii "kypsyä"

Mukavia leipomishetkiä kynttilän loisteessa.

1 kommentti:

Hallatar kirjoitti...

Namii!

Tämä on varmasti joulun kaffeepöydän parhaita antimia. =)

Uskaltaisikohan vehnäjauhojen sijaan laittaa
gluteenittomia jauhoja?
Vähän muokata. =)

Minulla ois kaapissa jo jauhotettu kakkuvuoka. ;D
Viime sunnuntaina ei ollutkaan munia
niin ei sitten tehtykään kakkua. =)
Nythän voisin kokeilla siihen tätä ohjetta jauhoja vaihtamalla.

Kun tarviihan miunkin maistaa hedelmäkakkua... =)

Kiitos tästäkin ohjeesta Anna. =)
Luulen, että siun kodissasi tuoksuu aina ihanalle =)