Nyt voisi jo pakkaseen alkaa leipoa joulunpyhien tarjottavaa. Mielelläni tämän ohjeen laitan kiertoon, sillä viime jouluna tämä kakku hupeni kahvipöydässä hyvällä menestyksellä kiitosten kanssa. Tarvitset näitä aineita:
250 g voita
1/2 dl appelsiinimarmelaadia
2 dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
4 dl vaaleita korintteja
100 g mantelirouhetta
1
Sulata voi isossa teräskattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon marmeladi. Anna hetki jäähtyä. Leivitä noin 2 litran kakkuvuoka. Kuumenna uuni 150 asteeseen.
2
Sekoita sokeri voikattilaan ja lisää munat yksitellen, muista vatkata reippaasti ettei juoksetu. Lisää joukkoon jauhot, rusinat ja mantelirouhe. Sekoita taikina hyvin.
3
Kaada taikina leivitettyyn vuokaan ja paista uunin alaosassa noin 1 1/2 tuntia.
Anna paiston jälkeen kakun hiukan jäähtyä ennenkuin kumoat vadille.
Kääri folioon.
Hedelmäkakku on parhaimmillaan muutaman päivän päästä kun maut ehtii "kypsyä"
Mukavia leipomishetkiä kynttilän loisteessa.
1 kommentti:
Namii!
Tämä on varmasti joulun kaffeepöydän parhaita antimia. =)
Uskaltaisikohan vehnäjauhojen sijaan laittaa
gluteenittomia jauhoja?
Vähän muokata. =)
Minulla ois kaapissa jo jauhotettu kakkuvuoka. ;D
Viime sunnuntaina ei ollutkaan munia
niin ei sitten tehtykään kakkua. =)
Nythän voisin kokeilla siihen tätä ohjetta jauhoja vaihtamalla.
Kun tarviihan miunkin maistaa hedelmäkakkua... =)
Kiitos tästäkin ohjeesta Anna. =)
Luulen, että siun kodissasi tuoksuu aina ihanalle =)
Lähetä kommentti