keskiviikko 6. elokuuta 2008

Anopin sitruunamurokakku

Olen laajentanut jo liikkumisreviiriäni ja huomenna on tikkien poisto, kokonaista 35 hakasta....iik. Pieniä lenkkejä olen jo ulkosalla liikuskellut vaikka eilen sainkin kiitokseksi julmetut säryt koipeen. Kylmäpakkausta päälle ja särkytabuja poskeen, siitä se laantui iltaa kohti.
Ulkona on tosi syksyistä? Varjoisalla parvekkeellani ei siis hajuherne ehtinyt kukkia ja kärhössäkään ei kukkia... Tiedänpähän tuonkin ensikesänä. Pelakuut oli alkukesästä parhaimmillaan nyt ne mököttää kylmyyttään. Orvokit näyttää tykkäävän, joten laitanpa niitä ensi kesäksikin.
Keittiöpuoleen en ole vielä jaksanut syventyä, mutta tein kuitenkin vierasvaraksi
tämän perusmurokakun johon lisätty vain raastettua sitruunankuorta.
Ohje on tällainen:
200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
1 sitruunan raastettu kuori
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
( lisäsin taikinaan noin desin kermaa kun näytti mielestäni taikina liian paksulle)

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka valmiiksi. Kytke uuni 175 asteeseen.
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää yksitellen hyvin vatkaten munat voivaahtoon.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe ynnä sitruunaraaste taikinaan hyvin.
Oma kerman lisäys ei ainakaan pahentanut juttua koska esimaistissa hyvää oli.
Paistoaika kakulle noin 50 minsaa. Raikas kahvikakku.

Ei kommentteja: