lauantai 18. huhtikuuta 2020

Päivä, jolloin en halua puhua Koronasta...

Päivät, viikot ja tunnit, kuluneet tiedostaessa  tiedostaessa jostain näkymättömästä viruksesta joka tekee vääjämätöntä tuhoaan.... Se on saanut polvilleen koko ihmiskunnan tällä maapallolla.  Turvassa ei välttämättä kukaan. Paitsi: jos noudattaa määräyksiä, ei liikkumista, kosketusta,  eikä pärskimimistä toista kohti.  Osa ohjeista ovat itsestään selviä, fiksuja ohjeita, mutta osa sitoo iäkkäät ihmiset neljän seinän sisälle. Siinä vanhojen ryhmässä minäkin olen. Nuorempien ja vähän terveempien on kuljetettava ruokatarvikkeet, toisiin ihmisiin pidettävä 2 m suojaväli....

Ja niin edespäin....

Mutta minähän  en halua tänään puhua  koko möröstä ! Julistin siten Facebookissakin.

Nyt, kun liikenne on hiljaisempaa, lintujen äänet kuuluvat hyvin. Voi sitä kilpalaulantaa !  Varikset rakentaa pesää, peipponen livertää kevättä tulevaksi, vaikka punatulkku pulputtaakin vielä lunta  vuorostaan tulevaksi... Kaikkea saadaan, lunta räntää, vettä ja lopuksi aurinkoakin. Tuuli on kuitenkin jokapäiväinen, se kun kääntyisi Pohjoisesta  Eteläiseksi niin tarkenisi käydä pienellä lenkillä.. nyt se supistuu näinä aikoina  aika lyhyeksi lenkiksi.
 
Olisihan se kiva jos pääsisi käymään kaupoissa ihan vapaasti mutta ei nyt, ei nyt.
Partsi on osittain talviteloillaan... ikkunoitten pesukin kummittelee mielessä, mutta siitepölyn kukinta on vielä edessä... ei sitäkään vielä.

Kukkia tekisi mieli partsille, mutta olkoon sekin vaan haaveena.


Lokit ovat jo tulleet.Luulin näitä karkeiksi, mutta ne ovatkin  huopamagneetteja jääkaapin oveen...


Aurinkoinen vati !


Väri-iloittelu muittenkin iloksi....


Muistatkos nämä,
kahvipakettikortit ?
Löysin uusiokortit
Taidemuseolta...
arvaa, kuka osti ?

💗

Maireanna.


3 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Minä jo pidän telkkarin kiinni, etten saa sitä kokoaikaista tiedontulvaa,joka jo ahdistaa. Ihana tuo väri-ilottelusi ja oi oi noita kahvipakettien kortteja.

Beate56 kirjoitti...

Hyvä päätös olla puhumatta tästä pirulaisesta, jonka saimme riesaksemme. Minä kirjoitin pitkän kirjoituksen blogiini, kun niin otti pattiin. Ei kai me oltu eristyksissä aasialaisen tai honkongilaisen aikaan ja minä en tiennyt koko taudeista mitään. Sikalentsuun otin sen rokotteen mutta en ole vielä ottanut näitä kausi-infulenssapiikkejä, kun nekin virukset kuulemma muuntuvat. Niin ei pitänyt puhua.....
Kevät etenee hiljaa täällä Savossa ja maaseudun asujana pääsen helposti ulos ja ei ole tungosta. Tuo taulu on aivan upea, onko sinun maalaus? En muista noita kortteja ollenkaan tai sitten niitä ei meillä talletettu. Vanhat autot on niin upeita, viime kesänä kävin Iisalmessa rompepäivillä ja siellä oli paljon. Tänä kesänä ei taida päästä mihinkään. Tukkakin on kuin harakanpesä, kun luottokampaajani jäi eläkkeelle enkä tiedä ottavatko muutkaan nyt asiakkaita. Poika jo katkaisi takaa ja itse lyhensin etutukan.
Hyvää kevään jatkoa ja eikun sinnitellään eteenpäin.

Jael kirjoitti...

Ihanaa väri-iloittelua tuossa maalauksessasi Maire:) Korona ei tosiaankaan ole kiva puheenaihe, mutta sitä on vaikeaa välttää näinä päivinä. Täällähän on paljon rajummat rajoitukset kuin teillä, ja ehkä sen vuoksi tilanne ei ole päässyt liian pahaksi.Pahinta on että olen alkanut jopa tykätä tästä kotonaolosta, siitä että ei voi mennä minnekkään.
Hyvää viikonloppua ja pysy terveenä.