sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

Helluntai iltapäivää...ja kalavuokaa.

Kuumuus yllätti.  Sälekaihtimet kiinni, partsille ei  ole asiaa.. vähäiset kukat haukkoi henkeään, happea happa ja vettä, sassiin !  Sisäjumiksi piti asettua. No, kesän sisustusideoita pursuvat  kaikki kuvalehdet ja niitä selasin  kunnes  aurinko kiertyi talon taakse.  Jolloin voi jo nenäänsä pistää parvekkeelle ja kastella  nuutuneita kukkia..

Iltapäivällä jaksoi jo pyöriä hellankin ääressä. Ajattelin tehdä jotain helppoa. Vaan erehdyin.
Tässä ruuanteossa tarvitsi kattiloita... kun meinasin päästä vaikkapa vain yhdellä. Siis erehdyin.
Arvioikaa itse.
Marjon Vihkala.

1 dl pitkää riisiä
3-4 dl vettä
1 tl basilikaa
½ tl paprikajauhetta
2 tl sitruunamehua
½ dl ketsuppia
1 pkt kalapuikkoja

 Paistamiseen

2 rkl öljyä
1 ps herne-maissi-paprikaa, ( pakastepussi )

Vaalea kastike

5 dl vettä
½ dl vehnäjauhoja
½ kasvisliemikuutio
1 tl sipulijauhetta
½ tl sitruunapippuria
100 g juustoraastetta

Pinnalle
Juustoraastetta.

1
Keitä riisi pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Sekoita mausteet, sitruunamehu ja ketsuppi 
joukkoon. Paista kalapuikot. Levitä riisi, paprika-herne- voideltuun vuokaan. Asettele kalapuikot päälle.
2
Mittaa kastikeaineet kattilaan  ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Hauduta 5 minuuttia. 
Kaada kastike uunivuokaan muiden aineiden päälle. Ripottele juustoraaste päälle ja paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.


Ruokapöytään tarvitsin vain hölskykurkkuja  sekä vissyä, sekin itsetehtyä.

Palataan!



Maireanna


1 kommentti:

Jael kirjoitti...

Onneksi teillä on kuumuutta vain harvakseen, muuten olisi vaikeaa. Siitä syystä inhoan täällä kesää, ja vasta joskus marraskuussa alkaa olla viileämpää. Kalavuoka kuulostaa herkulliselta. Mukavaa viikkoa Maire.