keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Leipäesittelyä ja helppoa riisi /broilerilaatikkoa

Kevät keikkuen tulevi, talvi ei otettaan irrota. Näin on taas tänään pilvinen, kolea päivä. Ja on vähän kipeä olokin. Se johtuu säästä tietysti!
Tekisi mieli pestä jo ikkunoita, laittaa kevyemmät verhot, hakea jokin kukkakimppu maljakkoon. Monta mielitekoa. Kuitenkin vedän makuuhuoneessa verhoja kiinni, laitan lämminilmapuhaltimen puhaltamaan lämpöä ja taidan sukeltaa kirjan kera peiton alle?

Paras vaihtoehto!

Käyn kaupassa noin kaksi kertaa viikossa. Kulutukseni on supistunut aika vähiin. Teen ruokaa sen verran että sitä voi pakastaa jos jää yli, ja useimmiten niin käykin.

Tein viimeksi itse leipää, mutta leivänkin kulutus on aika pieni, niin ostin nyt valmista, siitä on ihan pakko hehkuttaa!
Tämä leipä on aivan fantastico! Oikeaa lähileipää, leipomo on Joensuussa Maku tuo mieleen joulun ajan kotona tehdyn leivän, ainesosina maistui lievä makeus. Leipä on kosteaa sopivasti Mietin mitä tuttua tässä maussa on? Sitten hoksasin kun luin ainesosia... ruista, mallasuutetta, siirappia!
Ne tekevät siitä leivästä unohtumattoman makujuhlan. ( Jopa niin, että tulee syötyä " vielä yksi viipale" ) No. Leipä näyttää olevan niin kysyttyä että sitä saa vain sillointällöin, joten en pääse lihomaan .

Innostuin muutenkin keittiötöihin. Laitoin uuniin helpon riisi / broilerilaatikon. Tuli ohjeella tehtynä hiukan tiukkaa, kosteutta olisi saanut olla enemmän. Laitan tänään hiukan tuunaamalla laatikon uusiksi. Tässä suuntaa antavaa ohjetta:
Riisi / broilerilaatikko

tarvitset
1-2 pakkausta kana- tai broilerisuikaleita
3 dl basmatiriisiä
5 dl kana-sinihomejuustokeittoa ( Blo Band )
hiukan suolaa
juustoraastetta

1
Paista kanasuikaleet. Tee kanakeitto.
Laita paistovuokaan kanapalat, pussikeitto ja raaka riisi.
Mausta suolalla. Sekoita hyvin.
Lopuksi ripottele päälle juustoraaste.
Paista n. tunti.
#
Siinä se :-)

 Valmista!
Aurinkoa päivääsi... nähdään taas.

Maireanna

Ei kommentteja:

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...