maanantai 28. marraskuuta 2016

Lumileikkejä ja vähän jo punaistakin.

 Kaksi päivää tuli lunta reippaasti, niinpä nyt näyttää todella talviselle. Lumityöläisille tuli työteliäs viikonloppu. Jo ennen puoltapäivää ilakoi talon lapset lumileikeissä.
Muistin omat lumileikit Silloin kauan sitten -40 luvulla. Sukset puuta, tervatut, kelkka sentään punainen. Niitä ei kylällä monta ollut, minulla yksi! 

Niitä mietin, sitten nykyaikaan palasin... nyt näyttää pihalla kyllä se sama innostus lumesta, vempaimet ovat viimeisen päälle joista minä en ymmärrä mitään. Pulkka näyttää kestosuosikille kuitenkin.


 Lumen kauneus kauneinta talvessa. Sen valo, joka virkistää, herättää näkemään syksyn pimeyden keskellä tulleen pölyn, liat paikoissa joissa ei arvaisi sen olevankaan. Kaapin aluset, nuhjuiset matot.. Joka paikka kaipaa puhdistusta. Joulu on kuukauden päässä, silloin pitäisi olla kaiken siistiä, kaunista.
Onneksi olen osannut olla ennakoiva ikään nähden... on tullut hankittua kunnon imuri, ja myös se paras, höyrypesuri. Se on todella kätevä, pesee kuumalla höyryllä melkein kaikki, matoista, lattioista, vc:n pinnat, kaikki. Sen pesurin hankintaa en kadu, eikä tietysti pölynimurinkaan. Hyvästä kannattaa iloita. Siivous on helppoa.

 Kun siivous sujuu leikiten nykyään, ei se sitä ollut viime vuosina toipuessa leikkauksista. Silloin ajatteli että näinkö tässä kävi, näin pianko joudun pyytämään apua? Mutta vielä sitä toipui, ja nyt on melko entinen hyvä olo, pystyn tekemään mitä nyt yhdellä ihmisellä ilmenee tekemistä.
Mukavaa!


 Parvekkeelle saatiin lasitus alkukesästä.
Nyt on mukavaa nauttia lumesta
... kun ei tarvitse sitä luoda
pois!

En raski edes avata lasia, vaan
ihailen kaiteelle kasaantunutta lumikinosta..

Tällaista minun parvekkeella tänään.
Mukavaa viimeistä marraskuun viikkoa!

Maireanna

1 kommentti:

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Kiva kun on lasitettu parveke. Sinne sitä lunta tupruaa aina.
Kaunis koristelu pöydällä, lumi on kiva katsella.
Niin täälläkin toivutaan taas yhdestä leikkauksesta.
Hyvää jatkoa sinullekin ja voimia.

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...