tiistai 12. heinäkuuta 2016

Kosteissa merkeissä, koko kesäkö?


Pilviä taivaalla? Melkein joka päivä, ja kohta on satanut kuin saavista kaataen.  Niinkuin nyt! Aioin juoda partsikahvit, mutta eipä hotsittanut, vaikka onkin lasitus suojana. Maisema meni harmaaksi.. sataa siis reippasti. Toisaalta, voisi sitä juoda sen kahvin matkahuopaan tai vilatakkiin ja villasukkiinkin pukeutuneena. Olisi ihan romanttinen hetki. No, ehkä ensi kerralla...

Nuoriso ( yli viiskympisiä) huomautteli että blogissa on vaan äitienpäivää... oiskohan aika kirjoittaa?
Laiskistunut olen näköjään vai onko sitä kesälomaa jota olen aina välillä pitänyt? Luulen että sitä viimeksi mainittua.


Mitä tekisi sadesäällä?

Lukee kirjaa, neuloo, kirjoittaa, tai hoitaa itseään.

Minun jalkani ovat aikalailla hoidon tarpeessa. Hieronnat,..aah, koskahan siihen olisi varaa. Tutuissakaan ei ole jalkojenhoitajia joilta voisi pyytää joskus sitä ylellisyyttä. Onneksi taivun vielä edes antamaan jalkakylpyjä. Luonnon kukkia, yrttejä, kuumaa vettä, ja sitten jalat uneksii kylpylässä olosta. Hyvä kirja imaisee mukaansa ja niinpä ei huomaakkaan ajan kulumista.Kun aikansa on jalat loikoilleet vedessä, froteepyyhe kuivattaa ja sitten kynnet kuntoon ja jalkavoide lopettaa hellimishetken. Tuntuu sekin aika mukavalle.


Mansikoita saadaan tänä kesänä vähän. Syy on sateisessa säässä. Niinpä minun pakkanen hyrisee tyhjyyttään ainakin marjahyllyn osalta. On mansikkalaatikolla ollut niin kova hinta, että ostamatta jäi. Jospa mustikkaa saisi, ja mustaherukkaa, ne kun ovat hyviä aamupuurossa...Keittiörintamalla olen noudattanut yksinkertaisuutta ja ottanut ohjeita täältä Annan tuvasta.. Kategorioista löytyy joka lähtöön. On hyvä reseptipankki.
Sitäpaitsi, itselleen ei enää oikein viitsi laittaa ja pakkaseen laitettuna en oikein tykkää, joten pienet annokset pitää kokata. Ei tarpeeksi pieniä, sen olen huomannut. Ja biojäte on minulla lisääntynyt?
Aijai... Kahvia en juo enää kuin aamulla. Iltapäivällä syön mieluummin hedelmän, nektariinit ovat herkkuani. Ja jäätelö! Taitaa minusta olla tulossa melkoinen herkkusuu, vai mitä?
Sade lakkasi kaatosateesta hiljaiseksi tihuuttamiseksi.

Kun se aamukahvi on vieläkin juomatta,
niin taidan mennä tuonne viidennteen kerrokseen..
jospa se tytär keittäisi
äiteelle aamukahvin?


Tapaamisiin taas!

Maireanna

3 kommenttia:

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Jalkahoidosta minäkin haaveilen.
Sulla on kaunis kannu missä on nuo kukat. Minä ainakin nautin esim sukan kutomisesta kun sataa, nimittäin täällä sisällä.
Onpa upee sateenkaari.

Maireanna kirjoitti...

Kiitos kommentistasi Tuija ! Mukavaa että kommentoidaan, se innostaa taas jatkamaan..
Tavataan pian...

Satu V kirjoitti...

Kyllä on ollut niin epävakaista säätä. Nytkin on ihan harmaata...ei vettä ole kumminkaan tullut...vielä.

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...