lauantai 9. huhtikuuta 2016

Viikonlopun bongausta luonnossa...

 Kevät tulee kohisten, lumet sulavat vesisateen ja auringon myötävaikutuksella. Lumen sulaessa paljastuvat talven aikana kertyneet roskat, koirien jätökset ja muu roina.

 Kyllä ihminen on laiska! Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää..!

Kaiken sotkun päälle ilmestyy kuitenkin uusi nurmi, uudet kukat. Roskat jos unohtuu kerätä, niin nurmen alle ne unohtuukin.

 Rannoilta löytyy virtaavilla paikoilla jo sulapaikkoja joita sorsapariskunnat jo varaavat. Lokit ovat tepastelemassa lammen jäällä kirkumassa.Peipot ovat myös tulleet. Punarintakin kuulemma nähty. Kurkilauma lentänyt pohjoista kohden.. Varpuset säksättää.. ( Kuka väittää että varpuset olisi vähentynyt melkein sukupuuttoon?  ) Ei ainakaan täällä!

 Lauantaipäivää sillointällöin paistavassa auringossa viettävät nämäkin sorsat. Liikenteen melu on hiljaisempaa viikonlopusta johtuen, joten päikkäreitä ei liikenteen äänet pahemmin häiritse..

 Tänään vietetään Mikael Agricolan päivää liput liehuen. Sääkin olisi melko leppoisa, mutta olen potenut jonkunsorttista flunssaa, niinpä en paljonkaan päätäni ulos pilkistä. Vieläkin lienee vähän kuumetta, onneksi päänsärky on helpottanut sentään. Olenkin säästynyt tänne asti lentsuilta koko talvena!  Luulen että koneellinen hiekanpoisto pihalla laukaisi tämän köhän? Ohut pöly tunkeutui ilmanvaihtokanavia myöten sisälle?


 Appelsiineja on kulunut paljon syödessä.
Ne ainakin virkistävät ja toivottavasti
antavat vitamiineja.

 Ruokahalua ei ole pahemmin ollut,
mutta pakko sitä on jotain syödä...
Puurolla pääsee monta tuntia.

Nyt loppuu minusta virta,
on lopetettava kirjoittaminen tältä päivältä
ja mentävä peiton alle.

Palaan taas,
toivottavasti pian!

Maireanna


2 kommenttia:

Harakka kirjoitti...

Kauniita keväisiä kuvia!
Koita parannella itsesi kuntoon!

anja kirjoitti...

Postasit tärkeästä asiasta. Tänään ihmeteltiin tienvarsien roskaisuutta. sanoin, että miten ihmeessä valkovuokot nousevat moisesta maastosta aina niin puhtaan valkoisina. Roskaaminen tulisi saada rangaistavaksi, me hukutaan muuten näihin muovipusseihin, pulloihin ja tölkkeihin ja kaikkeen paperiroskaan.

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...