lauantai 18. heinäkuuta 2015

Makumuisto....

 Ulkona syöminen on niitä kesän kohokohtia auringon paisteessa.

 Maku korostuu ruuassa ja jos ruoka on taidolla valmistettu ja aseteltu lautaselle, valittu sopiva viini, kauniisti katettu pöytä, - niin makuelämykseltä ei voi välttyä.

Näitä unohtumattomia makuelämyksiä sattuu minulle aika harvoin ja syynä ei ole suinkaan  kranttu suu, vaan se, että harvoin vaan pääsen valmiin aterian ääreen.

Viimeisin unohtumaton tapahtui tässä joku vuosi sitten  kun maalarikavereitten kanssa päätettiin pitää nyyttikestit. Jokainen toisi tietyn jutun. Yksi toi tekemänsä salaatin, toinen muita lisukkeita, minä tein juusto/kinkkupiirakan ja yksi valitsi viinin.

Waude! Vaikka siitä on jo  suhteellisen kauan  (ja viinin valitsijakin on jo  taivaan viinitarhoissa,)  niin nappiin valittu makuelämys jäi mieleen. Piirakan ja viinin yhteen sopivuus oli suorastaan  kymmenen pisteen valinta!  Kummankaan maku ei leikannut yli toisen vaan se oli yhtä sinfoniaa..
Minä, joka en juo viinejä saati muutakaan Alkon tuotetta, oin aivan myyty. Lasillinen vain, mutta se kannatti.

 Makumuisto on kantanut  tänne asti.

 Kun tänään, jolloin en enää niin hirveän paljon kokkaa, tuollaiset muistot kannustaa vielä kokeilemaan.
 Viinikin olisi aika lähellä, sillä  Lidl, ( jonka kylkeen on Alkot majoittuneet ) on  tien toisella puolella, silti  taitaa viini taaskin  jäädä ostamatta tänäänkin.
Kun se ei ole minulle se tärkein.  No, onhan tuo  oma viinivarasto silti päässyt kuivumaan sitten viime joulun.. mutta syy on ihan vaan  ruuanvalmistuksessa.  Laitoin aina  liharuokiin punaviiniä ja kala sai valkkaria..
Käytin siis  juomia oikeastaan vain mausteena?


Tämän  piirakan 
tein viimeksi kauan sitten..
Taitaa olla juuston alla jauhelihaa?
Tänään teen kuitenkin ihan  rehdin juustopiirakan
Pitää senverran valpastua,
olen ollut melkoinen laiskamato..
Oma tekemä on aina oma tekemä,
maulle ei ole voittajaa..

¤
Ohjeita löydät 
sivudadketissa olevasta kohdasta:
Kategoriat/ suolaiset piirakat.Aurinkoista viikonloppua
jokaiselle!
Heippa...

Maireanna

2 kommenttia:

♥ Hanneles bokparadis kirjoitti...

joo, me tykätään kovin juustosta ja lasi viiniä sen kans ♥

Maireanna kirjoitti...

Oli muuten pitkästä aikaa todella hyvää tämä piirakka. Uusi lisäys täytteeseen oli kesäkurpitsa! Pelkäsin että tulee liian kostea, mutta siitä tulikin hyvä.

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...