maanantai 7. huhtikuuta 2014

Suunnitelmia...

Tämäpäivän lounas..
#
Aikatauluni on hiukan painottunut nykyään enemmän  iltapäivään, ainakin sen  tehokkuuden saralla.. Aamut on venyneet pitkiksi. Luen sanomalehden ja kuuntelen radiota , asiaohjelmia  tai sitten ihan iskelmää. Niiden sanoituksia kuuntelen erikoisesti. Ehkä siksi, että haen omiin runoihini virikkeitä niistä. Toivossa että joku vinkki saa runosuoneni  taas aukeamaan, se kun  on hiukan ehtynyt nykyään.

Ajankäytöstä piti puhuman...
Minun keittiöhommeleissa ei ole nykyään mitään punaista lankaa olemassa. Teen mitä sattuu, tai olen tekemättä.. Olen pohtinut, että nyt on muutoksen aika!
Olen päättänyt että mitäs jos tilaisinkin ruokatarvikkeet viikoksi, siis ne painavimmat, kuten perunat, juurekset, maidot ja hedelmät. Ja lihat sekä kalan. Tekisin sitten  yhden päivän ruokaa, ja laittaisin rasioissa pakkaseen. Sieltä olisi helppo ottaa valmis ruoka, itsetehty. Kyllä se omatekemä on sentään parempi kuin kaupan valmisruoka, ja hinnassa on huima ero.
Siinä on vaan nyt mietittävä tarkkaan, mitä ostaa ja mitä niistä tekee.. Suunnittelua se vaatii.. Yritän kiskoa budjetin mahdollisimman edulliseksi, aion katsoa, kuinka alas sen saa, terveellisesti.  Lähiruokaa, lihasta kasviksiin, toivottavasti. No, se lähi, on tuossa lähellä oleva Lidl. Siellä on halpaa, ihan oikeasti. Pakasteet, ( kasvikset) ovat kilon pakkauksissa, se on nasta juttu.  Rasvaton viili, siitä on tullut nyt minulle erityisesti iltapalaherkku.  Vatsa oikein hykertelee mielihyvästä.

Tämä ilta kuluu nyt sitten opiskellessa,  kotiruokalistaa laatiessa, ja kunhan olen saanut kaikki aineet  koottua, niin laitan omaksi muistin varmistamiseksi listan tännekkin. ( Pieni muutos tietysti on mahdollinen, eihän tätä ole vielä kirkossa kuuluutettu )

Pitäkää peukkuja, sillä ne liikenevät ajat aion satsata sauvakävelyyn ja yleensä liikuntaan. Eikö kuulosta hyvälle?


Maireanna

3 kommenttia:

Kai.k kirjoitti...

suunnittelu on aina hyvästä!...;)

♥ Hannele kirjoitti...

Tein eilen makaroonilaatikon, ison porkkanan raastin sinne mukaan ja makkaraa. Rasvainen viili pitää masun täynnä kauemmin, se rasvaton on kuin joisin vettä...

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥ herkullisen näköinen annos!

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...