keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Pariisilainen leipä

Kevät on edennyt hyvää vauhtia.. se jos mkä, innostaa viipymään keittiön puolella vähän...hmh...  pitempäänkin.
 Siihen ei ikinä  kyllästy,  että  saa pöllytellä jauhoja,  mitata sokeria,  rikkoa mnia  ja sulaa  voita  lorutella taikinaan.
Entäs sitten  kun on aikansa häärinyt,  niin palkinnoksi  saa  mitä ihanimmat tuoksut uunin suunnalta.
Kun muutaman päivän on leipomatta mitään, niin alkaa tuntua että on jotakin vailla,  ihan omaa..?

Ei siinä silloin auta muu kuin ottaa se oma reseptikirja esille ja alkaa valkata, mitä tänään tekisi?

Ihan vain jotain nopeaa ja kevyttä?

 Aikani selattua päädyin viimein  tähän Pariisilaisleipään,. Nyt en ehdi kokkaamaan, sillä  sillä saunavuoroni alkaa aivan pian..
Tämän  olen  postannut  Annan tupaan sen  ihan alkutaipaleilla, v. 2008. Silloin viljelin vielä suomen kauneinta murretta, savonmurretta..



PARRIISIN LEIPÄ

Tälleen aekuisena tulloo mieljtekoja joeta on ihan pakko noovattoo, muute on äkänen tät.
Ku huaveeloo ulukomaesta ja ee piäse, nii kaaha ja uuni ratkasoo puluman. Lohturuokooko? No, olokoon vuan.

Käättäkee hyväks, tulloo halapa reessu.
Kuvitellaan että on kaks syöjee, siis ohje on kahen suun toevomus. 

2 viipaletta grahampaahtista
100 g paestijaahelihhoo
1 säilykepunajuur
4 rkl sipulija hionnettuna
muutama viipale suolakurkkua
vähäsen suoloo ja pippurija
2 munnoo

Sekottele lunkisti jaahelihhaan siliputtu punajuur,sipuli suola ja pippurj.Lissee munat hiljallee ja tie tasane koostumus. Suap vähä tekkeetyä jiäkuapissa.Suolakurkun voet joko siliputa taekinaan, mutta voet ne laettoo paestamise jäläkee leevälle ku ruppeet syömäänni. Aena yhtä hyvvee.
Uuni onnii jo varmaa valamis ( 200 astetta soppii hyvin).
Laeta graahamleepiin piälle taekina ja tyrkkee uuniin. Aekoo 15 minnuuttia laettoo pöötä ranskan lukkiin. Viinijä pittää olla, ollaan Rysselin henkee.Laettele nätisti tarjolle.
Onko tommaattija kuluhossa.Nappoo viipaleet kullekki leevän piälle.
¤
Siis helppo kuin mikä:
2 viipaletta grahampaahtoleipää
100 gr jauhelihaa ( paisti)
etikkapunajuuri 1 kpl
½silputtua sipulia
hiukan suolakurkkua
suolaa pippuria
2 munaa
¤
Valmistusohjeen saatte tulkita.. osaatteko savoa :-)

terveisin  Maireanna  ja  Killimaaria

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

kyllä Savonmurre on vielä muistissa. :)

Hanneles bokparadis kirjoitti...

munst enemmän englantilaist :)