Kevät on edennyt hyvää vauhtia.. se jos mkä, innostaa viipymään keittiön puolella vähän...hmh... pitempäänkin.
Siihen ei ikinä kyllästy, että saa pöllytellä jauhoja, mitata sokeria, rikkoa mnia ja sulaa voita lorutella taikinaan.
Entäs sitten kun on aikansa häärinyt, niin palkinnoksi saa mitä ihanimmat tuoksut uunin suunnalta.
Kun muutaman päivän on leipomatta mitään, niin alkaa tuntua että on jotakin vailla, ihan omaa..?
Kun muutaman päivän on leipomatta mitään, niin alkaa tuntua että on jotakin vailla, ihan omaa..?
Ei siinä silloin auta muu kuin ottaa se oma reseptikirja esille ja alkaa valkata, mitä tänään tekisi?
Ihan vain jotain nopeaa ja kevyttä?
Aikani selattua päädyin viimein tähän Pariisilaisleipään,. Nyt en ehdi kokkaamaan, sillä sillä saunavuoroni alkaa aivan pian..
Tämän olen postannut Annan tupaan sen ihan alkutaipaleilla, v. 2008. Silloin viljelin vielä suomen kauneinta murretta, savonmurretta..
Aikani selattua päädyin viimein tähän Pariisilaisleipään,. Nyt en ehdi kokkaamaan, sillä sillä saunavuoroni alkaa aivan pian..
Tämän olen postannut Annan tupaan sen ihan alkutaipaleilla, v. 2008. Silloin viljelin vielä suomen kauneinta murretta, savonmurretta..
PARRIISIN LEIPÄ
Tälleen aekuisena tulloo mieljtekoja joeta on ihan pakko noovattoo, muute on äkänen tät.
Ku huaveeloo ulukomaesta ja ee piäse, nii kaaha ja uuni ratkasoo puluman. Lohturuokooko? No, olokoon vuan.
Käättäkee hyväks, tulloo halapa reessu.
Ku huaveeloo ulukomaesta ja ee piäse, nii kaaha ja uuni ratkasoo puluman. Lohturuokooko? No, olokoon vuan.
Käättäkee hyväks, tulloo halapa reessu.
Kuvitellaan että on kaks syöjee, siis ohje on kahen suun toevomus.
2 viipaletta grahampaahtista
100 g paestijaahelihhoo
1 säilykepunajuur
4 rkl sipulija hionnettuna
muutama viipale suolakurkkua
vähäsen suoloo ja pippurija
2 munnoo
Sekottele lunkisti jaahelihhaan siliputtu punajuur,sipuli suola ja pippurj.Lissee munat hiljallee ja tie tasane koostumus. Suap vähä tekkeetyä jiäkuapissa.Suolakurkun voet joko siliputa taekinaan, mutta voet ne laettoo paestamise jäläkee leevälle ku ruppeet syömäänni. Aena yhtä hyvvee.
Uuni onnii jo varmaa valamis ( 200 astetta soppii hyvin).
Laeta graahamleepiin piälle taekina ja tyrkkee uuniin. Aekoo 15 minnuuttia laettoo pöötä ranskan lukkiin. Viinijä pittää olla, ollaan Rysselin henkee.Laettele nätisti tarjolle.
Onko tommaattija kuluhossa.Nappoo viipaleet kullekki leevän piälle.
¤
Siis helppo kuin mikä:
2 viipaletta grahampaahtoleipää
100 gr jauhelihaa ( paisti)
etikkapunajuuri 1 kpl
½silputtua sipulia
hiukan suolakurkkua
suolaa pippuria
2 munaa
¤
Valmistusohjeen saatte tulkita.. osaatteko savoa :-)
terveisin Maireanna ja Killimaaria
2 kommenttia:
kyllä Savonmurre on vielä muistissa. :)
munst enemmän englantilaist :)
Lähetä kommentti