lauantai 28. syyskuuta 2013

Huomenta!


Aurinko on noussut jo korkealle ja minä tyttö vaan vetelin unia vielä  äsken ! No sen verran sain itsestäni liikkettä aikaiseksi, että puuron  kypsytin  mikrossa ja pakkasesta kaivoin mustikoita puuron päälle.
Kahvikin odottaa jo valmiina kupissa. Mikäs on päivää aloitellessa. Ai niin, lehti ovesta, eihän sitä muuten aamu ala?
Syyssää on ollut viikkoja kaunis ja sateeton, niinpä olen huristellut bussilla keskikaupungilla päivittäin, kohteena tori. Olen kantanut juureksia ja omenoita kassikaupalla. Olen ostanut kukkia maljakkoon, ja nimenomaan niitä syyskesän kukkia joita ei enää kohta saa. Pakkasten tultua   sitten tarjontana on vaan  kanervia.
Keittiössä olen haudutellut juureksia uunissa, lihaakin, joskus.. Jostakin syystä liha alkaa jäädä listalla viimeiseksi? Mieluummin laitan kalasta. Nyt vaan jostain kumman syystä tekee mieli..maksaa!  Pitäisiköhän sunnuntaiksi tehdä maksakastiketta muusin kera? Puolukkahilloa mukaan lautaselle. Kuulostaisi aika hyvälle. Tämä syksy on vahvojen ruokien aikaa..mykykeittoa tekisi mieli..mutta tulee liian kalliiksi tehdä sitä yhdelle hengelle. Kunpa saisi jostain.
 Olisikohan  ensi viikolla torilla syysmarkkinoilla..aion ainakin kysellä. Tai hallissa?

Tämä kuva on kyllä joskus aiemmin tehdyltä, mutta saa olla vinkkinä huomisesta " mitä tänään syödään"..
Maksapihvien ohje löytyy tuvan sivulta  kategoriasta maksaruuat..
¤
Uusi juttu jota aion kokeilla on Kikhernepihvit, mutta niistä sitten  tulee ihan oma postaus myöhemmin ensi viikolla.
Nyt on jo korkea aika pedata sänky ja lähteä kauppaan..meinaa taas päivä virahtaa puoleen ennenkuin pääsen vauhtiin.. Siis moikka, nähdään pian!

Maireanna

5 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpas siellä herkullinen aamu.

Ihanaa viikonloppua sinulle.

Sanna Vehviläinen kirjoitti...

Minäkin ajattelin opetella kikherne-pihvit. Kotivinkistä löysin ohjeen. :-) Täytyypä palata katsomaan millaiset sinä laitat!

Harakka kirjoitti...

Hyvältä kuullostaa sun maksaruokasi, alkoi itselläklin tekemään mieli kunnollista maksakastiketta.
Ei olekaan tullut tehtyä aikoihin.
Tänään tein lohikeittoa, jota sitten syödäänkin niin kauan, kuin riittää, hi!
Mitähän se mykykeitto mahtaa olla? Oliskohan meiän äitin klimppisoppaa?
Hyvää lauantaiiltaa sulle!

Maireanna kirjoitti...

Huomenta taas..
Harakka kyselit mykykeitosta. Se saattaa hyvinkin olla sama keitto. Täällä sillä on monta nimeä, Tappaiskeitto, Mykyrokka, ne ainakin tiedän.. Syksyisin tehtiin jolloin oli eläimiä teurastettu.
( Kamalaa,..nyt en kestäisi koko ajatustakaan, mutta kerran syksyssä voisin sentään Mykyrokan syödä)
Keitossa on lihaa,sisäelimien eri osia, maksaa, munuaisia ja mykyt ovat verestä tehtyjä.
Keiton väri ei nykynuorisoa houkuttele, eikä montaa vanhempaakaan.. Mutta terveellinen se on, rautaa saa rutosti. Minä totuin syksyisin lapsena sitä syömään, eikä anemiaa ollut.

annekatariina kirjoitti...

Terveellinen aamuateria. Haastoin sinut blogissani http://vaihtoaskelhyppy.blogspot.fi/