lauantai 15. kesäkuuta 2013

Silliherkkua juhannukseksi.

Helteillä hikoaa.  Nestetasapaino menee sekaisin ja siitähän seuraa  tietty, nestevajausta.

Nuorten trendikkäitten  katu uskottavuuteen kuuluu pitää kivennäisvesipulloa kädessään ja se jos mikä on tervettä muotia se.

Mutta ne vanhukset. Hoippuvat kävelysauvojen varassa valitellen huonoa oloa.

On muistissa minullakin kun olin toipumassa  monista leikkauksista. En muistanut, enkä olisi jaksanut taskussa pitää juomapulloa, kunnes lääkäri neuvoi. Pullo on oltava mukana ja siihen vaikkapa pieni lusikallinen suolaa.. siis siihen veden sekaan, tietty.. Otin opikseni. Eikä ole sen jälkeen huimannut kaupungilla eikä yleensä lenkillä ollessa.
Sitten se nälkä. Sekin häviää helteellä? Mutta olen senkin oppinut että vaikka ei olisi nälkäkään, niin viipale silliä tekee hyvää. Olo kohenee.. kunhan muistaa juoda vettä tahi mehulla laimennettua vettä tarpeeksi. ( Se aina jää minulla vähiin..valitettavasti. Oppimista vielä on )

Tässä tulee taas yksi silliohje,  sillä niitähän ei ole koskaan liikaa, vai onko?

Tarvitset:
2-3 ruodotonta sillifilettä
2 sipulia
1 prk raejuustoa
n.1 dl hienonnettua ruohosipulia

KASTIKE:
3 dl kuohukermaa
2 rkl etikkaa
1-2 tl sokeria
ripaus valkopippuria

1
Leikkaa silli pieniksi kuutioiksi. Silppua  kuoritut sipulit.  Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se etikalla, sokerilla ja valkopippurilla.
2
Sekoita kastikkeen joukkoon sillikuutiot, raejuusto ja ruohosipulisilppu.
3
Anna maustua kylmässä.
tarjoa uusien perunoitten ja ruisleivän kera.
¤
P.S. Juomapuolen jätän viisaampien mietittäväksi.. Hauskaa Juhannusta!

Maireanna

1 kommentti:

Harakka kirjoitti...

No laitoitpa hyvän kastike ohjeen perunoille.
Varmasti on hyvää ja Juhannuksena sitä voikin tarjota vaikka grillillä kun keittää uusia perunoita muitten herkkujen lisäksi.
Kiitos!