Hävikistä hyvä herkku, pottumuusista velli...
Nyt kuitenkin tuntui että on vellin vuoro. Kaadoin kattilaan vähän vettä, lisäsin maitoa, noin ½ litraa. Sitten sekaan muusi, jota oli noin litra. Kuumensin varovasti ettei pala pohjaan. Vispasin sekaan ½ dl ohrajauhoja ja annoin kypsyä hiljalleen. Muusissa oli tuhdisti valkosipulia, joten sen maku tuntui myös keitossa. Sitten! Jääkaapissa oli vajaa purkki Kipparijuustolla maustettua ruokakermaa. Sitä laitoin vain noin ½ dl. Maistelin..ja lisäsin vähän suolaa. Siinä se.
Oli niin hyvää että meinasi kuvauskin jäädä ottamatta. Se juusto lirausko sen niin herkuksi teki?
Alkava kevät alkaa näkyä jo kukkien oksien juurtumisena.
Pian pääsen laittamaan niitä ruukkuihin.
Silti ulkona näyttää, hrr..niin kylmälle että!
Pakkanen pakkanen, painu pois!
Mukavaa viikon alkua!
toivottaa
Maireanna
1 kommentti:
Olikin hyvä vinkki tehdä muussista velliä, en ole sellasta vaihtoehtoa huomannutkaan.
Pitääkin ensi kerralla muussin lopuista kokeilla tota velliä.
Juusto varmaan teki siittä hyvää ja onhan peruna jo itsessäänkin hyvää ja muussi, nam!
Sulla on siellä niin kauniin näköistä ja valoista!
Hyvää maanantai-iltaa sulle!
Lähetä kommentti