Kotiin tultua maistui kahvi todella hyvälle. Kun olin käynyt aiemmin jo kirjastossa niin pöydällä on nyt odottamassa neljä kirjaa lukijaa. Olen pitänyt pienen tauon, sillä pimeänä aikana en hirveän paljon lue. Silmät väsyy. Avasin ensimmäisen kirjan pitkästä aikaa..
Kaupasta tultuani iltapäivällä aloin tehdä ruokaa. Tein ensin edellisen postaukseni: Rahkalevitteen. Laitoin kaksi valkosipulin kynttä, ohjeessahan oli yksi. Flunssaisena aikana ei valkosipulia kannata säästää..
Sitten tein Parsakaali-Pinaatti- Inkiväärikeiton. Sävelsin sitä itse ja maistelin, lisäsin vähän hunajaa ja vielä lisää mustapippuria. Rasvatonta maitoa vähän nesteeksi.
Keitosta tuli todella hyvää. ja kun vielä väitetään että tekee hyvää ruuansulatukselle niin mikäs siinä! No on ainakin terveellinen.
Mutta se tämän postauksen ohje:
Mummon kalapata
500 gr erilaisia kaloja
Marinadiliemi:
1 dl öljyä
2 tl suolaa
1 tl sokeria
1/4 tl valkopippuria
2 rkl tomaattisosetta
4 rkl etikkaa
sipulirenkaita
1
Perkaa kalat ja leikkaa lyhyisiin pätkiin, (Ota isommat ruodot pois)
Lado kalapätkät uunivuokaan.
2
Sekoita liemi ja kaada se kalojen päälle.
Sekoita.
Levitä päällimmäiseksi sipulirenkaita.
paista uunissa 200 asteessa noin tunti.
Peitä vuoka kannella ja anna hautua 150 asteessa vielä 4 tuntia.
¤
Tämä on siis sellainen ruoka jonka voi unohtaa uuniin huoletta kun tekee muita töitä.
Tuoksu kyllä pysäyttää että on pian ruoka-aika.
Tähän kun keittä perunat niin oikeastaan ei muuta tarvitsekkaan?
Hyvää ruokahalua
toivottaa
Maireanna
2 kommenttia:
Mielenkiintoinen ohje, enpä olekaan koskaan maistanut kalapataa. Tätä taidan kokeilla, kiitos reseptistä :)
Merja K:lle
Ja tämä ohje on wanha, perinteitä monelta sukupolvelta. Ole hyvä ja nauti..
Lähetä kommentti