tiistai 11. syyskuuta 2012

Kotikeittiön kasvistortillaa..

 
Olin ostanut joskus tortillapohjia pakkaseen ja niitä pyörittelin lauantaina..miten näitä tehdään?
Aivan mututuntumalla aloin sitten koota aineksia työpöydälle. Jauhelihaa ei ollut. No, oli hiukan kylmäsavulohta. Se voisi ehkä mennä täytteessä?  Kohta aineksia haalittuani laitoin paistinpannun kuumenemaan ja aloin työhön.
 
Tässä haalimani tarvikkeet:
 
2 sipulia
1 suippopaprika
1 cosmopolitan salaattipuska
2 ylikypsää tomaattia
1 dl linssejä
2 rkl hunajaa
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
2 dl juustoraastetta
( kuorrutukseen)
öljyä ja voita
( paistamiseen)
2 rkl suolakurkkurelishiä
 
 
 
 
Kuullotin paistinpannulla öljyssä ja voissa ensin pilkotut sipulit ja  sitten  lisäsin paprikat ( pilkottuina) . Seuraavana meni pannulle kuumassa vedessä hetken pidetyt ja huuhdotut linssit. Pusersin sormien läpi ylikypsät tomaatit seokseen ja lopuksi lisäsin  suikaloidun salaatin. Ihka viimeiseksi lisäsin  mausteet ja sekoittelin vähän.
 
 Annoin pehmetä hetken, mutta kuitenkin  salaatin piti jäädä rapeaksi.
 
 
Täytin tortillankuoret seoksella ja pyöritin rullalle. Ladoin vuokaan ja ripottelin päälle juustoraastetta.
 
Paistoin 10 minuuttia 200 asteisessa uuninlämmössä.
¤
Yllätyin mausta, sehän oli tosi hyvää ! En tiedä menikö oikeaoppisesti, mutta minulle maistui ja säästelen osinkoa nuorisollekkin maistiaistaa kotitortillaa...
 
(Huomasin vaan, että se savulohi unohtui täytteestä, siispä niistä tuli kasvistortillat!)  Nam..
 
 
KilliMaarian vahtipaikka
 
 
Syksyn merkkejä erään taiteilijan kesämökiltä.
Syksyisiä tunnelmia sinullekkin
toivottaa
Anna


3 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Herkullisen näköiset rullat;nyt tuli nälkä!
Ja kiitos,mukavaa syksyä sinullekin!

Maireanna kirjoitti...

Yaelian:
Sattumalta osui silmiini yksi tortillaohje jossa neuvottiin ruskistamaan tortillalätyt rapeiksi? Lieneekö tapa tehdä niin.
Tai sitten kokin vapaus soveltaa..

Piparipulla kirjoitti...

Tosi hyvä idea! Pitää kokeilla :)