Mansikat on pakkasessa ja kiisseleitä, smoothieta on tehty. Pakasterasiat loppuivat kesken, mutta eipä hätää, lähimarket on nurkan takana. Nyt on kaikki tallessa talvea varten. Pimeinä, kylminä aamuina on silloin mukava ottaa pakkasesta makeaa mansikkaa.
Ruokablogissa pitää olla aina jokin ohje. Tämä Charlottan päiväuni sopiikin mielestäni tosi hyvin heinäkuun ohjeeksi. Siinä on tietysti kääretorttu viipaleina, joka pitää päällysmiehen pääosaa. Sisus ihanaa höttöä ja herkkua, kermavaahtoa tuoreilla marjoilla!..
Ja miten se tehtiinkään?
Vuokaan: 1 valmis kääretorttu, tai sitten se ikiomalla ohjeella tehty kääretorttu, mieleisellään täytteellä. Minulla se on tietysti mansikka. Jos on unohtunut tai kadonnut ohje, niin tässäpä se muistin virkistykseksi:
4 munaa
1 dl sokeria
½ dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Täyte:
2-3 dl mansikka-tai vadelmahilloa
3/4 tlk ( à 2 dl ) kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
Sisään:
1 tlk ( 2 dl ) kuohukermaa
2 dl kesämarjajogurttia
1 dl vadelma- tai mansikkamehua tai survosta
3½ tl liivatejauhetta
sokeria, vaniljasokeria ( maun mukaan)
3 dl tuoreita marjoja
Koristeluun:
kermavaahtoa, tuoreita marjoja ja mintun lehtiä.
1
Kääretortun valmistus: Laita uuni kuumenemaan 175 asteelle. Levitä valmiiksi pellille leivinpaperi.
Vaahdota munat hyvin vatkaimella, tai rivakasti käsivatkaimella. ( Jos ei se konevatkain välttämättä mökille ole mukaan tullut :-/ ) Lisää sokeri ja vatkaa lisää..kunnes vaahto on valkoista ja jäykkää.
Lisää vehnäjauhoihin leivinjauhe ja lisää jauhoseos vaahtoon. kaada taikina uunipellille ja paista uunin keskiosassa noin 8 minuuttia.
2
Ripottele toiselle pellille tahi pöydälle sokeria ja kumoa kypsä torttu sen päälle. Irrota leivinpaperi tortusta. pini vinkkini on, että jos pohja ei irtoa hyvin, niin kastele kylmällä vedellä jokin pyyhe ja vedä sillä leivinpaperin pintaa. paperi irtoaa nyt hyvin.
Levitä torttupohjalle hillo ja kieritä rullalle. Laita se nyt kylmään odottamaan täytteen valmistumista.
Valmista Charlottan päiväuni näin:
1
Huuhtele iso kulho kylmällä vedellä ja vuoraa se kelmulla.
2
leikkaa kääretortusta viipaleita ja vuoraa ne vuoan pohjalle ja reunoille..
3
Vaahdota kerma.
4
Kiehauta mehu ja siinä liivate pakkauksen ohjeen mukaan sekoittaen. Jäähdytä.
5
Sekoita kermaan jogurtti ja liivatemehu. Lisää maun mukaan hiukan sokeria ja vaniljasokeria.
6
Viipaloi sekaan tuoreita marjoja.
7
Kaada seos kulhoon torttupalojen keskelle vähitellen. Voit lopuksi peittää torttuviipaleilla vuoan. Peitä tiukasti kelmulla ja nosta kulho jääkaappiin kylmään. Pidä kylmässä seuraavaan päivään.
8
Avaa seuraavana päivänä kulho kelmusta ja kumoa kakku tarjoiluvadille. irrota myös pohjaa suojannut kelmu ja sitten...vain koristelemaan!
¤
Vaikka tämä vaikuttaa monimutkaiselle, niin ei se loppujenlopuksi sitä ole. vaatii vain viitseliäisyyttä ja aikaa..
Leivotaan taas..pian.
Nyt terveisin täältä sateisesta Itä-Suomesta,
toivotteleepi
Anna
2 kommenttia:
Mansikat on ihania mut liivatetta en osaa käyttää...
Nam, mansikkaherkkuja!!
Lähetä kommentti