On tutustumisen makua tuon uuden uunin kanssa, näköjään. Innolla sekoittelin aineksia ja taikoja tein, älä tule paha leipä, tule hyvä leipä! Ohje on seinästä reväisty, siksi en arvannut ollenkaan, mitä tuleman pitää? Ja uuni sitten? Uudet uunit osaa olla ärhäköitä? Siis aamulla kun leivon uutta satsia, niin uuni pienemmälle paistaessa. Ja miksikö jo heti uutta satsia? Eihän kahdesta leivästä tule kuin kiukkuiseksi kun jakaa kolmeen talouteen. Maistiaisethan siitä vain tulee..
Muuten, poika kun piipahti ja oli menossa taas " maratoonille" voitelin leipäviipaleet evääksi. Oli kuulemma maistuneet Raninin rannassa. (Hih, ensi vuonna 50vee poika..!)
Siihen leivän ohjeeseen. Kerää työpöydälle nämä vähät ainekset:
50 g hiivaa
1 dl tummaa siirappia
3-4 rkl rypsiöljyä
8 dl vehnäjauhoja
8 dl sämpyläjauhoja
2 tl suolaa
6 dl lämmintä vettä
½ dl auringonkukan siemeniä
1
Sulata lämpimään veteen hiiva. Lisää siirappi ja suola. Sekoittele joukkoon jauhot, auringonkukan siemenet. Lisää lopuksi öljy ja alusta tasaiseksi.
2
Puolita taikina jauhotetulla pöydällä kahdeksi pitkulaiseksi leiväksi. Nosta leivät leivinpaperilla suojatulle pellille.
3
Voit laittaa leivät kylmään uuniin jossa ne kohoavat silläaikaa kun lämpötila nousee 200 asteeseen.
4
Paistele leipiä noin..50 minuuttia. Kun ne ovat paistuneet, anna hetki niiden rauhoittua, peitä liinalla ja pussita myöhemmin.
Nyt voin jo ottaa rennommin ja kiskonkin auringonpaisteesta nyt kaiken irti, sillä oikeastaan koko kesä meinasi vilahtaa ohi?
Ja täällä eka löylyt!
Oi että, olin kuin
lapamato!
¤
Palataan taas, terveisin
ANNA
4 kommenttia:
Näyttää hyvältä! Pitää kokeilla :)
EtsiResepti:
..ja hyvälle maistuu. Sämpyläjauhot ja siemenet tekevät leivästi ruokaisemman sopivasti.
Pala leipää riittää, ehkä juustoa ja tomaattia päälle? Hyvää ja nälkä pysyy loitolla monta tuntia.
http://imagensquevalem1000palavras.blogspot.com
http://bestaccessexpert.blogspot.com
Todella herkullisen näköistä ja kuuloista.
Lähetä kommentti