torstai 26. huhtikuuta 2012

HUNAJASIMA

Jos on hunajaa kaapissa liikaa niin laitetaanpa se simaan. Minulla sitä kuluu ruuanlaitossa miltei  päivittäin, esim paprikaruokien  valmistuksessa hunaja on ehdoton lisä.
Siitä Hunajasimasta: Tulee kiire, sillä neljässä päivässä pitäisi  sen  valmistua..ja sehän valmistuu!
Ohje menee  tutulla kaavalla:

8 l vettä
3½ dl hunajaa
500 gr fariinisokeria
3 sitruunaa
(1 rkl tuoretta minttua)
10 g hiivaa
rusinoita

1
Pesaise sitruunat hyvin ja kuori kuorimaveitsellä ohuita siivuja mausteeksi. Kuori sitruunat ja poista valkoinen osa hyvin.Viipaloi.
Kaada kiehuva vesi fariinisokerin ja sitruunoiden päälle.
2
Kun liemi on jäähtynyt noin 35-38 asteiseksi, sulata hunaja hyvin sekaan. Murenna joukkoon hiiva.
3
Anna juoman käydä huoneenlämmössä kannellisessa astiassa yön yli.
Laita sima puhtaisiin  pulloihin 0,5 tl sokeria ja muutama  rusina.
Siirrä pullot viileään tekeytymään.
Hunajasima on valmista neljän vuorokauden kuluttua.
¤
Ohje: Suomen mehiläishoitajien Liitto.

3 kommenttia:

Hanneles bokparadis kirjoitti...

miksei...

Jael kirjoitti...

mm,simaa tekee nyt mieli.Aloittaisin sen tänään,mutta ei ole tuorehiivaa eikä sitruunoita tarpeeksi...

Liplatus kirjoitti...

Simaa ei tule tehtyä, kun niin vähän tulee juotua.
Tämä ohje on kyllä hyvin hyvin houkuttava.
Minttu, se on lempi makujani.

Tervetuloa Sapuska blogiin!