sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Hauskaa Wappua !

Keväinen aika on juhlien aikaa! Ensin aloitetaan Vappujuhlilla. Silloin laulu raikaa, viihdytään piknikillä, juodaan "simaa", monensorttista. Alkoholilla tai ilman. Kuunnellaan poliittisia vappupuheita. Vappupallot keikkuu, serpenttiinit kiemurtelee tippaleipien kanssa. Vappuun kuuluu tietenkin se silliaamiainen Vappuaamuna,  janon jälkeen tulee nälkä, tottakai.

Minun Vappuperinteeseen kuuluu aattona useimmiten mennä katsomaan kun Weljmies saa valkolakkinsa ja lääketieteenopiskelijat uittavat proffan. Lakitus ja uittaminen ovat toriremontin vuoksi tänäkin vuonna siirtynyt vielä toisaalle. Minna Canth saa omassa puistossaan lakin ja Snellman saa katsella puistossaan kun professori heitetään altaaseen kastautumaan. Suihkulähdeallas on matala, joten tuskinpa vaatteet paljonkaan kastuu.

Vappuuni perinteisesti kuuluu myös se, että tulee kiire torille heti aamusta niitä vappupuheita kuulemaan. Pääasia on kuitenkin se, että siellä viimeistään näkee niitä kaikkia tuttuja joita ei muutoin tapaa. Kaikilla on omat menonsa joten harvoin satutaan nokakkain, Vappupäivä on kuitenkin  kaikkien kalenterissa varauksella/ -torille!

¤

Nyt ei tule ruokaohjetta, vaan tällainen tilannetiedotus missä mennään.. Pidän nyt  pienen tauon, sillä lähden vähän matkoille ja siitä syystä uutta postausta  tulee vasta Äitienpäiväksi.
Viettäkää riemukas vappu ja toivotaan kauniita kevätpäiviä..
Toivottelee

ANNA

4 kommenttia:

Harakka kirjoitti...

Hyvää vapunaikaa sulle ja senkin jälkeistä aikaa!
Ja blogitauko tekee aina välillä ihan hyvää, nauti siittä ajasta, missä sitten oletkin..
Ja äitienpäivä onkin jo ihan pian!

♥ Hannele kirjoitti...

Kivaa Vapun aattoa! Puutarhaa on laitettu, sima valmista ja tippaleivät ostettu. Illalla katsomaan kun mieheni soittaa orkesterinsa kanssa saksofonia teekkarien Chalmers Cortège.

Anna kirjoitti...

Harakka ja Hannele:
Lähden Etelä-Suomen suuntaan viikoksi..minut saattaa bongata vaikkapa Salon torilta :-)

Tarja kirjoitti...

Mukavaa reissua, loma piristää aina:)
Salossa on paljon kirppareita, olen tehnyt
sieltä joskus hyviä löytöjä.

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...