torstai 22. maaliskuuta 2012

Kurkistusta Pääsiäiseen..1

 Kuukauden päästä on pääsiäinen. Silloin syödään kanaa, kalaa, munia, kasviksia ja mämmiä tietysti.  Munia keitetään, maalataan vesiväreillä kauniiksi. Juuri keitettyinä ne ovatkin pöydän tärkein juttu. Itse pidän 7 minuutin keittoajasta, silloin ne ovat parhaimmillaan. Kolesteroli ei pelota, arvot ovat suositusten rajoissa, siksi syön ainakin kaksi munaa..
Lohta laitan mieluummin kuin kanaa, se on jotenkin kevyempääkin. Pariisin perunoita, kasviksia paloittelen ja ruskistan kevyesti voissa. Laitan joskus punasipulia myös ruskistumaan, mutta en siitä erikoisemmin välitä, joten mieluummin vaikka pari kynttä valkosipulia menee sekaan. Tilkka valkoviiniä ja kermaa, suolaa ja kasvikset ovat valmiit.
Lohen maustan suolalla, sitruunapippurilla, tillillä ja puristelen tipat sitruunamehua kalan päälle. Sitten vain uuniin nahka päällimmäisenä noin 15 minuutiksi.
Kun pöytään löytäisi vielä maljakkoon pajunkissoja, niin taitaisi olla valmista? SYÖMÄÄN!
¤
Päätin tehdä katsauksen tulevaan, eli Pääsiäiskattaukseen.
Toinen osa tulee seuraavassa postauksessa, aiheena se mämmi, mitä se on? Toivottavasti saan kuvankin siitä herkusta ennenkuin syön sen..:-)
Tänään on jo torstai..äkkiä tuo viikko taas hupeni, huomenna on jo sauna-ilta.  Ihanaa!
Mukavaa torstaita
 toivotellen

ANNA

4 kommenttia:

Harakka kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anna kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Tupu kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anna kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...