keskiviikko 15. helmikuuta 2012

SUJUU KUIN STRÖMSÖSSÄ !

Katselin taas sunnuntaina FST:n lemppariohjelmaani mielenkiinnolla, kuten aina.Siellä tehdään aina jotain kivaa. Nyt oli tapetille nostettu ekosiivous. Minä en ole Martta, enkä viherpiipertäjä ( no, aikapaljon kuitenkin), silti minä olen aina ollut innostunut siitä että kuinka puhdistettaisiin luontoa säästävästi. Etikka on tuttu, sillä puhdistan kahvinkeittimen: kannulliseen vettä laitan ½ desiä etikkaa. Kaadan keittimeen ja ajan läpi. Vien kiltisti kiehuneen etikkaveden vessanpöntöön muhimaan tunniksi. ( Siinä samalla puhdistuu sekin kiiltäväksi )
Lasken kahvinkeittimessä 2 kertaa puhtaan veden läpi ja se on valmis uutta, hyvää kahvia varten.  Tämä on ainakin yksi vinkki etikan käytöstä.
Sitruunaa olen käyttänyt lähinnä perinteisesti ruuanlaitossa, mutta on pari asiaa joissa sitä käytän myös  siivouksessa: vettä kulhoon ja siihen pari viipaletta sitruunaa. Sitten vain mikroon, ja kuumennan. Annan olla jonkinaikaa, pyyhin mikron sisäseinämätkin joskus sillä itse  sitruunaviipaleella . Lopuksi kuivaan puhtaalla kuivalla liinalla.  Raikasta tulee.  Mitäkö teen sillä sitruunavedellä? Kuumennan uudelleen ja laitan jääkaappiin!
Tälläkertaa opin uuden kikan sitruunasta. Terästiskipöytä?  Ei minulla kyllä hananympärykset ole ennenkään kasvaneet sammalta, häädän sitä ihmesienellä ja hammasharjalla, mutta nyt sitruunaa? Leikkaa hattu sitruunasta, sirottele suolaa tiskipöydälle ja sitruunahattu päälle. Pyörittele tiskipöydänpintaa tasaisesti koko ala ja hanojen reunat ja hanat. Huuhtele ja kuivaa. Kirkastuu..ja se raikas tuoksu!

Heti kokeilin ja sujui kuin STÖMSÖSSÄ!
¤
Vaikka onkin aika pilvinen päivä,
niin taidan lähteä kaupunkiin
ja kiertää pari kirpparia..
tiedä vaikka tekisi löytöjä?
¤
Mukavaa päivää Sinulle!
toivottaa
Anna

6 kommenttia:

Anna kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
annekatariina kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anna kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Harakka kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anna kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Juliett kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...