Tänään on laskiaissunnuntai, kevättalven taitekohta. Eteläsuomessa alkoivat kouluissa hiihtolomat, ja se tietää viikon taukoa kouluista. Perheet suunnistaa pohjoisten hiihtolomakeskuksia, Tahkoa, Leviä, Pyhää kohti. Toiset suunnistaa maalle mummolaan. Siellä saa nyt ulkoilla niinpaljon kuin ikinä jaksaa ja sielu sietää. Sitten kun nälkä alkaa kurnia vatsaa, tullaan punaposkisina tupaan haistelemaan mitä se mummo onkaan tehnyt ruokaa?
¤
Minun lapsuudessani mäenlasku oli se numero yksi ja toisena hiihto. Hiihdettiin niin että letit viuhui. Suksia meni poikki, mutta pian ne oli korjattu ja taas mentiin. Aika monta suksea tuli katkottua..!¤
Kun sitten omat lapset olivat lomalla koulusta, otin tavaksi tehdä laskiaisrieskaa. Tai oikeastaan se on perunarieskaa ( ohje löytyy kategoriasta rasvarieskoo ) Kun olimme Väinölänniemellä ulkoilemassa, rieska paistui uunissa ja kun tultiin kotiin se oli valmis viipaloitavaksi nälkäisille.Hernekeiton tein joskus myös itse, mutta helpoin tapa oli avata purkki ja tehdä siitä nopea rokka. Sattumia se sai milloin mitäkin, mutta suosikkina oli savukylkisattumat.
Jälkkäriksi sitten pannukakkua, tietysti. No senhän nyt kaikki osaa..vai osaako? Ei se pakana tahdo vielä minultakaan onnistua, vaikka ikää on jo vaikka mitä. Siksipä, varmuuden vuoksi, annan tähän ohjeen tästä versiosta.
MAAILMAN PARHAAN PANNUKAKKU
8 dl maitoa
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
50-100 gr sulatettua voita
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää maito, munat ja voi.
Anna taikinan tekeytyä tunti ja kaada sie voidellulle uunipellille.
Paista 200 asteessa noin 30-45 minuuttia.
Leikkaa hiukan jäähtyneenä paloihin.
Valmista nautittavaksi vaikka jäätelön tai hillon kanssa.
Laskiaisrieskaa, namnam..
¤
PITKIÄ PELLAVIA
toivottaa
Anna
3 kommenttia:
Lähetä kommentti