Sisällä on onneksi lämmintä. Killimaaria sen tietää.
¤
Talvikalastajilla muikkuverkkosaalis on nyt kovan työn takana..Kylmyys ainakin haittaa ja saaliskin saattaa olla nyt aika pientä.
Silti mieleni minun tekevi, mieli tekee nyt kalakukkoa!
Voisihan sen kyllä tehdä itsekkin, mutta..enpä tiedä,
osaisinko edes sitä tehdä, olen kyllä yrittänyt.. siedettävällä menestyksellä.
. Kyllä täällä Kalakukkoleipomo Hanna Partanen
on ylitse muiden valtakunnan ykkönen sen teossa.
Muikuista saa monenlaista terveellistä ruokaa joka on vielä kevyttäkin,
jos ei kermalla lotraa, mutta ainahan minä sitä sinne lotraan eikä haittaa! Sillä maku ruuassa on tärkein.
jos ei kermalla lotraa, mutta ainahan minä sitä sinne lotraan eikä haittaa! Sillä maku ruuassa on tärkein.
Olen saanut syödä tätä muikkuruukkua
Muikkuravintola Sampossa
ja voi että se on hyvää...
Lisäsin itse tähän vaan pekonia, joten tuunasin vähän.
Tässä ohje kaikkien käyttöön:
Muikkuravintola Sampossa
ja voi että se on hyvää...
Lisäsin itse tähän vaan pekonia, joten tuunasin vähän.
Tässä ohje kaikkien käyttöön:
500 gr pikkumuikkuja
1 iso sipuli
2 rkl voita
1 rkl kokonaisia mustapippureita
1 tl suolaa
½ dl kuohukermaa ( hmh..namh)
100 gr pekonia tai savukylkeä
tilliä
1
Perkaa muikut. Silppua sipulit ja kuullota ne pehmeäksi.
2
Lado muikut ja sipulit kerroksittain, väleihin myös mustapippurit ja suolaa. Kaada kermaa myös väleihin.
3
Viipaloi pekoni (tai savukylki) vuokaan päällimmäiseksi.
Laita 150 asteiseen uuniin peitettynä foliolla.
Anna kypsyä uunissa noin tunti. Ota loppua-ajalla folio pois
ja anna lihan saada väriä, saa tulla rapsakkakin,
on siten makoisampaa, mielestäni.
ja anna lihan saada väriä, saa tulla rapsakkakin,
on siten makoisampaa, mielestäni.
Tämän muikkuruukun seuraksi et tarvitse kuin rapean salaatin.
2 kommenttia:
Lähetä kommentti