torstai 2. helmikuuta 2012

KARPPAAJAN CARBONARA

2 kesäkurpitsaa
250 g herkkusieniä
100 g pekonia
4 dl kuohukermaa
1 muna ( tai 2, jos haluat paksua kastiketta)
1 valkosipulinkynsi
karkeaksi rouhittua pippuria
raastettua parmesaania
basilicaa

LISÄKSI: munankuori, keltuainen ja persiljaa.

1
Kuori kesäkurpitsa kuorimaveitsellä. Heitä uloin kuoriosa pois ja vedä kuorimaveitsellä kurpitsa  nauhoiksi.
2
Ruskista pekoni, viipaloidut herkkusienet ja murskattu  valkosipulin kynsi.
Kaada sekaan kerma ja anna kiehua muutama minuutti.
3
Mausta rouhitulla pippurilla, raastetulla parmesaanilla ja basilicalla.
Jos käytät kuivattua basilicaa, lisää se kerman kanssa.
Tuore basilica lisätään vasta lopuksi.
4
Nosta pannu liedeltä ja sekoita joukkoon muna. Älä lämmitä uudelleen,ettei kastikkeesta tulisi rakeista
5
Paista kesäkurpitsanauhat pannulla voissa pari minuuttia. Sekoita koko ajan, jotta nauhat eivät  ruskistu, mutta kuitenkin pehmenevät.
Ripottele joukkoon hiukan suolaa.
6
Asettele kurpitsanauhat tarjoilulautaselle ja kaada kastike päälle.
7
Koristele annos persiljalla sekä munankuoressa lepäävällä ketuaisella.

VOILA!

Ei kommentteja: