torstai 15. joulukuuta 2011

TULISENMAKEA PERUSSINAPPI


Viikko Jouluun? Loppui sinappi. Eipä hätää, ohje on tässä:

Tulisenmakea perussinappi

2 dl sinappijauhetta
2 dl sokeria
2 dl kermaa
2 kananmunaa
2 rkl etikkaa
2 rkl konjakkia

Sekoita kattilassa sinappijauhe ja sokeri hyvin, älä kuitenkaan lämmitä seosta vielä.
Aineiden sekoittaminen kylmänä estää sinapin paakkuuntumisen.
Lisää koko ajan sekoittaen muna yksitellen. Kun seos on tasainen, aloita sen kuumentaminen
miedolla lämmöllä.
Kun seos on lämmennyt, nosta tehoa, kuumenna kiehumispisteeseen, mutta älä keitä seosta, jotta kananmuna alkaa paakkuuntua. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Lisää etikka, ja jos haluat hiukan kiiltoa, lisää tilkka öljyä. Ja jos haluat konjakkista sinappia, lisää hiukan hyvää konjakkia.
Valuta sinappi pestyihin lasipurkkeihin, vaikkapa pilttipurkkeihin ja vie kylmään. Vaikka sinappi tuntuu liian juoksevalle, se jähmettyy kyllä kylmässä sopivaksi.
Tästä ohjeesta tulee 3 dl valmista sinappia.

1 kommentti:

Harakka kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.