Eläkeellä olevan arkea ja sunnuntaita. Mausteena luonnon kauneutta, keittiön ihmeellistä maailmaa, ja ehkä jotain kameran takaakin.
maanantai 14. marraskuuta 2011
SUKLAAKAKKUA makeanhimoon..
Pimeisiin iltoihin liittyy aina käsityöt. Neuleen lämpöinen kosketus tuntuu lohduttavalle käsissä.
On niin ihania lankoja tarjolla että on aivan pakko ostaa ja alkaa neulomaan..vaikka sormet eivät enää tahdo taipuakkaan. Ilta kuluu aivan huomaamatta käsityötä tehdessä. Tästä tulee viitan huppuun päällisosa. Valkoinen kimallelanka odottaa jo baskerin tekoon.. Tuo lankarulla on ihan vaan rekvisiittana tässä asetelmassa.
Ikkunassa on edelleen huurre.. lumihiutaleita odottaisi jo, siispä ainakin öisin on jo kylmää.
Mutta pelakuu se kukkii edelleen! Samoin ulkona saa poimia kuulemma pensaasta vadelmiakin?
Aika hassua. Ollaan sentään jo puolessa välissä marraskuuta.
Tuntui, että on tehtävä todella äkkimakeaa. Sitähän on suklaakakussa varmasti. Päätin olla säästäväinen ja tein " halpaversion", se ei maussa ole yhtään huonompi, maku on yhtä hyvä, eli makea. Tiivis kakku, jota tarvitsee ottaa vain pienen palan. Lähtee makeanhimo! Ohjeeseen tarvitset:
100 gr voita
2 munaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaota
1-2 tl vaniljasokeria
1/2 tl leivinjauhetta
1
Aseta monitoimikoneen sekoitusterä paikalleen. Sulata voi pienessä kattilassa, miedolla lämmöllä.
Pane munat ja sokeri kulhoon, vatkaa täydellä nopeudella noin minuutin.
Kaada hieman jäähtynyt voi syöttösuppilon kautta kulhoon laitteen käydessä. Pysäytä laite.
2
Lisää loput ainekset kulhoon ja käynnistä kone, mutta sekoita: käynnistä/ pysäytä tekniikalla.
( tai pitokytkintä käyttäen). PYSÄYTÄ LAITE HETI KUN TAIKINA ON SEKOITTUNUT!
3
Kaada taikina voidelluun ja jauhotettuun vuokaanmielellään sellaiseen jossa on irroitettava reuna..
4
Paista 175 asteessa 24 minuuttia. ( vuoka 20 cm halkaisijaltaan)
TAI 21 minuuttia ( 23 cm halkaisijaltaan).
Pari minuuttia liian pitkä aika saa tämän herkullisen kakun melkein epäonnistumaan!
Ole siis tarkkana paistoajan suhteen.
Useimpien suklaakakkujen tapaan se on parhaimmillaan, kun se uunista otettaessa on keskeltä vielä aivan" hyllyvä". Kakku jähmettyy jäähtyessään ja silloin siitä tulee miltei kuin suklaamakeinen!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
3 kommenttia:
Lähetä kommentti