Poissaollessani oli tullut Me lehti. Se on muuttunut tänävuonna ulkoasultaan kovasti myönteiseen suuntaan. Ekologisuus paperissa tuntuu kädessä mukavan karheana, miellyttävänä. Sisällössä pulppuavat iloiset tietoiskut. Pidän kovasti uudesta ulkoasusta. Ruokaohjeet ovat tavalliselle, pienelle kukkarolle sopivia. Hyvä juttu!
Nyt nappasin talteen tämän syötävän hyvännäköisen
JAUHELIHA-KASVISPIIRAKAN ohjeen.
Tarvitsen: 1 pkt (400 gr) piirakkataikinaa
( Kulta, Kymppi)
400 gr jauhelihaa
200g sipulikuutioita (pakaste)
1 ps kasvissuikaleita
1 ps juustoraastetta
LIEMI:
2dl ruokakermaa
3 kananmunaa
suolaa, viherpippuria.
PINNALLE:
Punainen paprika
muutama rosmariininoksa.
1
Kauli sulanut taikina ohueksi levyksi ja siirrä se piirakkavuokaan. Paahda jauheliha paistinpannussa muruiksi, lisää sipulikuutiot ja kasvissuikaleet. Jatka kypsyttämistä kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Mausta. Levitä täyte piirakkapojhalle juustoraasteen kanssa vuorotellen kerroksittain.
Sekoita liemi ja kaada täytteen päälle. Pilko paprika paloiksi, ripottele palat ja rosmariini viimeiseksi.
Paista 225 asteessa noin puolituntia.
Luulenpa että tämä on sitä peruspiirakkaa, syksyllä ihanne kaveri vaikka vellin kanssa? Ainakin minulle.
Töitten jälkeen on pakko hemmotella itseään, nami, nami...
1 kommentti:
Lähetä kommentti