maanantai 18. heinäkuuta 2011

QUICHE LORRAINE

Posted by Picasa
Huomenta!
Kesä vilistää niin nopeasti..ollaan jo naisten viikolla.
 Viikolla jolloin pitäisi sataa joka päivä?
Satanut on ihan kiitettävästi jo tähän asti, eipä siis  lisää ihan heti kaipaisi.

Mansikat on pakkasessa, mustikoita aloittelen kerätä.
 Jos selkä myöten antaa..
Jos ei, niin tori pelastaa vajeen.
Olen häärinyt keittiössä aika vähän, viili maistuu helteellä parhaiten.
Siihen ruokalusikallinen talkkunajauhoa ja sekoitus.
Valmista nautittavaksi.
Viikonlopuksi on kuitenkin valmistettava jotain vahvempaa
ja nyt olen aika usein tehnyt tätä Lorrainen kasvis-juustopiirakkaa.
Laitankin ohjeen tähän kuin muisti virkistykseksi:
LORRAINEN KASVIS-JUUSTOPIIRAKKA
Pohjaan:
4 1/3  dl  ( 300 gr) vehnäjauhoja
130 gr voita
1 prk smetanaa
1 kananmuna
1 tl suolaa

MUNAMAITO:
2 dl  maitoa
2 dl kermaa
2 munaa
suolaa ja pippuria

TÄYTE:
mitä tahansa jääkaapista,
 esim. eilisiä keitettyjä kasviksia,
 kinkkuleikkeet viipaloituna  sekaan.
Mausteita maun mukaan.
Päälle juustoraastetta.

1
Tee taikina ensin jääkaappiin tekeytymään vähäksi aikaa.
Nypi jauhojen joukkoon voi nopeasti. Lisää smetanan joukkoon muna.
Lisää se myös  jauhojen joukkoon.. Lisää suola ja työstä seos tasaiseksi.
 Kääri kelmuun ja laita tekeytymään jääkaappiin  parin tunnin verran.
Kauli sitten kelmujen välissä piirakkavuoan kokoiseksi ja painele taikina vuoan pohjalle.
Pistele haarukalla taikinaa muutaman piston verran ja esipaista 15 minuuttia 200 asteessa.
2
Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita maito ja kerma ja munat  keskenään.
 Mausta suolalla ja pippurilla.
Pilko kasvikset ja esikypsennä jos ne ovat raakoja.  Mausta hyvin.
3
Levitä  kasvisseos uunista nostetun esikypsennetyn  pohjan päälle, sekä munamaito.
Lopuksi ripottele juustoraastetta päälle.
Paista 190 asteessa 30-40 minuuttia.

Tämän kasvispiirakan mukaan  lautaselle ei kaipaa kuin raikasta salaattia. Nam!

1 kommentti:

Tupu kirjoitti...

Aivan ihana ohje kiitos siitä.