Huomenta!
Kesä vilistää niin nopeasti..ollaan jo naisten viikolla.
Viikolla jolloin pitäisi sataa joka päivä?
Satanut on ihan kiitettävästi jo tähän asti, eipä siis lisää ihan heti kaipaisi.
Mansikat on pakkasessa, mustikoita aloittelen kerätä.
Jos selkä myöten antaa..
Jos ei, niin tori pelastaa vajeen.
Olen häärinyt keittiössä aika vähän, viili maistuu helteellä parhaiten.
Siihen ruokalusikallinen talkkunajauhoa ja sekoitus.
Valmista nautittavaksi.
Viikonlopuksi on kuitenkin valmistettava jotain vahvempaa
ja nyt olen aika usein tehnyt tätä Lorrainen kasvis-juustopiirakkaa.
Laitankin ohjeen tähän kuin muisti virkistykseksi:
LORRAINEN KASVIS-JUUSTOPIIRAKKA
Pohjaan:
4 1/3 dl ( 300 gr) vehnäjauhoja
130 gr voita
1 prk smetanaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
MUNAMAITO:
2 dl maitoa
2 dl kermaa
2 munaa
suolaa ja pippuria
TÄYTE:
mitä tahansa jääkaapista,
esim. eilisiä keitettyjä kasviksia,
kinkkuleikkeet viipaloituna sekaan.
Mausteita maun mukaan.
Päälle juustoraastetta.
1
Tee taikina ensin jääkaappiin tekeytymään vähäksi aikaa.
Nypi jauhojen joukkoon voi nopeasti. Lisää smetanan joukkoon muna.
Lisää se myös jauhojen joukkoon.. Lisää suola ja työstä seos tasaiseksi.
Kääri kelmuun ja laita tekeytymään jääkaappiin parin tunnin verran.
Kauli sitten kelmujen välissä piirakkavuoan kokoiseksi ja painele taikina vuoan pohjalle.
Pistele haarukalla taikinaa muutaman piston verran ja esipaista 15 minuuttia 200 asteessa.
2
Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita maito ja kerma ja munat keskenään.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Pilko kasvikset ja esikypsennä jos ne ovat raakoja. Mausta hyvin.
3
Levitä kasvisseos uunista nostetun esikypsennetyn pohjan päälle, sekä munamaito.
Lopuksi ripottele juustoraastetta päälle.
Paista 190 asteessa 30-40 minuuttia.
Tämän kasvispiirakan mukaan lautaselle ei kaipaa kuin raikasta salaattia. Nam!
1 kommentti:
Aivan ihana ohje kiitos siitä.
Lähetä kommentti