Eläkeellä olevan arkea ja sunnuntaita. Mausteena luonnon kauneutta, keittiön ihmeellistä maailmaa, ja ehkä jotain kameran takaakin.
maanantai 30. toukokuuta 2011
FETAJUUSTOTORTTU
Juhlien valmistelut lienevät nyt kuumimmillaan ja tarjottavat on varmasti jo lyöty lukkoon?
Tässä olisi kuitenkin yksi vaihtoehto voileipäkakulle. nappasin tämän talteen taas jemmaa raivatessani. Kuvakin on samaisesta lehdestä että jäisi mielikuva tortusta valmiina. Jahka kun itse tätä kokeilen, tuloskin tulee taatusti originaalina tänne :-)
No ohjeeseen mars:
KREIKKALAINEN FETAJUUSTOTORTTU
450 gr viipaloitua vaaleaa vuokaleipää
150 gr voita
TÄYTE:
200 gr karkeaksi raastettua fetajuustoa
3 dl kevyesti vatkattua kermaa
0,5 dl halkaistuja kivettömiä vihreitä oliiveja
8 hienonnettua aurinkokuivattua tomaattia
3 rkl vihreää pestoa
3 liivatelehteä
KORISTELUUN:
0,5 dl halkaistuja kivettömiä oliiveja
150 gr fetajuustokuutioita
puolikas viipaloitu punasipuli
herneenversoja
1
Poista leipäviipaleista reunat. Murusta viipaleet monitoimikoneeseen ja aja hienoksi.2
Sulata voi ja kaada murujen joukkoon. Aja sileäksi massaksi.
Painele massa voideltuun, irtoreunaiseen vuokaan, halkaisijaltaan noin 24 cm, jos käytät pyöreää vuokaa.
2
Liota liivatetta kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
3
Kääntele fetajuusto kevyesti vatkatun kerman joukkoon ja sekoita. Lisää muut täytteen ainekset ja sekoita.
4
Nosta liivatteet vedestä ja puristele niistä vesi pois. Sulata liivatteet pienessä vesitilkassa. Sekoita liivateliuos täytteeseen.
5
Levitä täyte torttupohjalle ja tasoita sileäksi.
6
Pidä torttua kylmässä vähintään viisi tuntia. Sen voit myös pakastaa.
7
Kun nostat tortun tarjolle, koristele se ensin. Voit leikata valmiiksi suupaloiksi, tai anna vieraiden leikata itse.
¤
Vaikuttaa mukavalle tarjottavalle, ja kokeilen tätä sopivana hetkenä.
HERKULLISIA HERKKUHETKIÄ SEKÄ JÄRJESTTÄJILLE ETTÄ JUHLAKALUILLE!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
3 kommenttia:
OIH, MITÄ HERKKUA.
fetajuustosta en oikein tykkää, mut syän
Raparperi on oma lempparikasvi.
http://jmaku.blogspot.com/2011/06/raparperipiirakasta-kesan-makua.html
Lähetä kommentti