Eläkeellä olevan arkea ja sunnuntaita. Mausteena luonnon kauneutta, keittiön ihmeellistä maailmaa, ja ehkä jotain kameran takaakin.
sunnuntai 13. maaliskuuta 2011
RYPSIPORSASTA!
Upea ulkoilusää! Aurinkoa, nollakeli, ja tinteillä jo kevättä rinnassa.
Vähemmästäkin tulee itselle juhlamieli tavallisenakin sunnuntaipäivänä.
Kuin ennakoiden, olin eilen vähän hövelimmällä päällä ruokakaupassa, sillä koko viikko oli taas mennyt kuittaillessa miten sattuu ruokaaikana.
Ostin paljonmainostettua rypsipossupaistia ja ostinpa vuoden ensimmäisen viinipullonkin. Jos sitä sais alas yhden lasillisen possun kyytipoikana.
Kotona sitten annoin paistin lepäillä huoneenlämmössä puolisentuntia ja ruskistin pinnan. Lasivuoan pohjalle olin ripotellut juureksia paloina ja
maustoin ne suolalla, inkiväärillä ja chilillä.Sitten asetin ruskean pinnan saaneen possupaistin niiden päälle. Peitin foliolla ja annoin muhia
2 tuntia uunissa 180 asteessa.
Possusta oli valunut neste kasvisten päälle ja ne olivat sillä valmiit.
Esimaistoin, ja en ole ikinä ennen syönyt niin hyvää lihaa. Suli ihan suuhun.
Tänään sitten perhe antoi pisteitä, meni 2 kertaa kymppi, vastaan 1 kerta, entinen possu parempaa!
Terveellisyydestä en tiedä, eikös rypsi ole terveellisin ja jos possut oppii sen makuun rehussa, niin eikös se ole kaikkien hyödyksi? Possunkin sydän voi paremmin, saati meidän.
Ja se yksi lasi viiniäkin pitäisi olla hyväksi, mutta muuten pullon sisältö taitaa ehtiä väljähtymään, ennenkuin se tyhjenee...:-)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
2 kommenttia:
No, luulisi, että rypsipossu olisi terveellisempää, kuin tavallinen, tai varmaan onkin.
En ole vielä ite maistanut tätä herkkua, mutta joskus pitää kokeilla.
Ja sun mielestä kuitenkin oli hyvää, niin varmaan sitten onkin!
Ainakin oli hyvän näköistä, että oikein tulikin nälkä! Nam!
Possu on parasta just noin uunissa miedohkolla lämmöllä kypsentäen.
En ole vielä maistanut rypsipossua, täytyy kokeilla.
Lähetä kommentti