Eläkeellä olevan arkea ja sunnuntaita. Mausteena luonnon kauneutta, keittiön ihmeellistä maailmaa, ja ehkä jotain kameran takaakin.
perjantai 7. tammikuuta 2011
Rusinainen appelsiinijuustokakku
Päivällä kahviteltiin. Synttärisankarin ikäähän ei saa mainita, mutta sanotaanko että hyvä keski-ikä on meneillään.. Ikä tehdä vaikka mitä mukavaa jota mieleen juolahtaa. No, mikä estäisi minunkin keksimättä jotain hauskaa, aikaa on vielä?
Eilen valotin kakuntekoprosessiani hankaline unohduksineen, mutta tänään kiitos seisoi, kakku hyväksi havaittiin, jäi vain pieni pala aamukahville. Vaikeuksien kautta voittoon!
Reseptin otin muunneltuna Painonvartijoitten keittokirjasta. Nopeaa ja helppoa kotiruokaa. Vuoka jolle tein tortun, oli isompi kuin kirjan torttupohja, joten laitan tähän heti ohjeen kaksinkertaisena valmiiksi. Ja kuten sanoin, olen muunnellut sitä makuni mukaan.
Rusinainen appelsiinijuustokakku
Pohjaan:
12 digestivekeksiä
4 rkl juoksevaa kasvimargariinia
Täytteeseen:
500 g maitorahkaa
4 kananmunaa
500 g vähärasvaista Kevyt Hovi appelsiinituorejuustoa
2 appelsiinin mehu
2 appelsiinin kuori raasteena
4 rkl rusinoita
makeutusainetta maun mukaan( en laittanut!)
hiukan rommia rusinoitten kostutusta varten
1
Voitelin kevyesti irtopohjavuokan sisäreunat ja leikkasin leivinpaperista pohjalle sopivankokoisen palan.
Murskasin keksit monitoimikoneella ja lisäsin margariinin joukkoon. Painelin murskeseoksen vuoan pohjalle tiiviiksii ja tasaiseksi.
2
Sitten, vatkasin rahkan ja keltuaiset pehmeäksi vaahdoksi, lisäsin tuorejuuston, hyvin juuresharjalla pestyn appelsiinin raastetun kuoren. Laitoin villisti appelsiininlihan möykkyinä sekaan mehuine päivineen. Lopuksi rommissa uitetut rusinat :-)
3
Sitten olikin laitettava uuni sopivalle lämmölle: 175 asteeseen. Uunin lämmetessä
vaahdotin munien valkuaiset runsaaksi ja pehmeäksi..ei saanut vatkata kovaksi.
Sitten valuttelin vaahdon varovaisesti täytteen sekaan ja sitten uuniin, 40 minuuttia. Tuoksu paljasti että hyvä kakku tulee..
4
Jäähdyttämisen jälkeen ja yön yli tekeytyessään maku korostui,ja se onkin juustokakun paras ominaisuus.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
5 kommenttia:
Herkullisen näköinen siitä tulikin:-)
Varmasti herkkua!
Meillä tuolla paistuu tai kuulemma valuu uunissa tytön synttäreille kakkupohja. Pitäisköhän tätäkin kokeilla?
Kiva uusi pohja täällä ja juustokakut ovat tosi hyviä :) (Harvoin sitä kyllä tulee pahoihin kakkuihin törmättyä) Ne uunikasvikset ovat muuten suosikkilistallani, niin helppo tehdä ja hyvää!
Yaelian:
Vähän mielestäni tuli kuivaa, enempi olisi voinut laittaa appelsiinimehua!
Anna:
Ai meidän tytöillä on synttärit samoihin aikoihin! Talvilapsia siis :-)
Tarja:
Uusi Vuosi uuden alkaa...
silmänpesulla blogissa!
Joo, minäkin olen heikkona uunikasviksiin ja ei kai niitä kaloreita paljoa tule, jos ei laita siirappia..kuten minä pruukkaan tehä :-)
Sokerista alan vieraantua, se on jo paljon se, mutta entäs rasvat?
Niissä onkin työmaata vielä.
Appelsiini maistuu hyvin juustokakussa, hyvä yhdistelmä.
Onnea synttärisankarille.
Lähetä kommentti