Jossakin kehdessä oli tämä aurinkoinen kasviskeitto, jonka oitis leikkasin reseptilaatikkooni talteen.
Nyt oli aika eilen se tehdä ja sanonpa vaan, että maukas keitto! Tv:ssä oli jokuaika sitten juttua ruuasta ja siinä näytettiin todistettavasti, että keittoruoka pitää nälkää poissa kauemmin kuin vaikkapa pihvit ja perunat.
Ja minä olen ollut aivan päinvastaisessa uskossa? Siitäköhän nämä kilot johtuu? Siis ne liiat..
Tämä keitto on helppo tehdä. Ne, jotka eivät ole tehneet tuttavuutta bataatin kanssa aiemmin, nyt kannattaa sanoa sille päivää. Se on mieto, makeahko punertava " peruna", joka antaa hyvän maun keittoihin, patoihin ja laatikoihin.
Nyt siis Aurinkokeiton ohje:
1 iso bataatti
3 keskikokoista porkkanaa
pieni pala punajuurta
1 sipuli ( laitoin kaksi)
1 pieni kesäkurpitsa
2 keskikokoista tomaattia
1 rkl oliiviöljyä
2-3 tl currya
5 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
½ sitruunanmehua
PINNALLE:
250 gr raejuustoa
2 tl öljyä
paahettua ruisleipää kolmiona tai krutoneina
1
Kuori bataatti, porkkanat, punajuuri ja sipuli. Huuhtele kesäkurpitsa ja tomaatit.
Leikkaa kasvikset pieniksi palasiksi.Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia hiukan. Lisää loput kasvikset ja curry.
Jatka kuullotusta, kunnes kasvikset ovat saaneet hiukan väriä.
Lisää tomaattipalat ja lisää vettä niin että kasvikset peittyvät.
Mausta suolalla ja anna kypsyä 15 minuuttia.
2
Kun kasvikset tuntuvat kypsyneiltä, kaada keittolientä pois ( talteen)
ja soseuta sauvasekoittimella ohueksi soseeksi.
Lisää talteenotettua lientä, mutta jätä samettisen pehmeäksi, joka pysyy lusikassa mukavasti.
Liian löysä keitto ei ole enää kiva.
Mausta keitto sitruunamehulla ja mustapippurilla.
3
Paahda pannulla ruisleipäviipaleita tai kuutioita ja valuta öljy niiden päälle.
Jaa keitto kulhoihin, lusikoi raejuustoa isoiksi saarekkeiksi keiton päälle ja lisää lopuksi kruunuksi paahdetut leipäpalat.
Valmista, tulkaa syömään!
¤
Aikaa valmistamiseen kuluu 25 minuuttia. Annoksia riittää neljälle ja kaloreita 255 kcal per annos.
3 kommenttia:
Täälläkin syötiin tänään sosekeittoa. Bataatista, porkkanasta, sipulista, kermasta ja juustosta tehtyä.
Keitot ovat nyt paikallaan, tämän tyyppistä olen myös tehnyt. Keitot syntyvät minulla usein kaappitarjonnan mukaan.
Kävin poimimassa<tuolta alempaa pizzapohja-ohjeesi. Joku päivä teen sitä
Itse olen monesti tehnyt bataattisosekeittoa samankaltaisella ohjeella. Tosi hyvää!
Lähetä kommentti