torstai 21. lokakuuta 2010

APPELSIINIKAKKU

 
Koleaa ja sataa räntää.. Valopilkkuna vihdoinkin valmis parveke.
No sitähän pitää juhlia, tottakai! Eikun uuni kuumenemaan ja
reseptileikelaatikosta kaivelemaan ohjetta. Kotvan kaiveltua ja päivitettyä
mitä aineksia kaapista löytyy, päätin säveltää appelsiinilla höystettyä kahvikakkua.
Helppokin oli tehdä, sekoittaa vain aineet ja sitten uunin lämpimään syleilyyn
vajaaksi tunniksi. Parasta tulee kun antaa seistä kylmässä paripäivää ennen tarjolle laittoa..
Kakku tiivistyy ja maku paranee.
Näitä tarvitset:
4½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
2 tl soodaa
200 g voita
1 dl paistonkestävää appelsiinimarmeladia
2 dl Valion  laktoositonta kermaviiliä
1
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Sekoita voisulaan marmeladi ja kermaviili.
Yhdistä seos kuiviin aineksiin.
2
Kaada taikina voilla voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (1,8 litran vuoka)
Paista 175 asteessa 50-60 min. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa,
 jotta pinta ei tummu liikaa. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.

Posted by Picasa

5 kommenttia:

seijastiina kirjoitti...

Kaunis tarjoilu kuva, ihana kakku, tykkään tehdä kuivakakkuja.
Hyvä uusi ohje, kiitos Anna ♥

Hanneles bokparadis kirjoitti...

nami, ja hyvä kirja vielä kaveriksi

Harakka kirjoitti...

Voi että, just mun makuuni kakkuohje, helppo tehä ja barmastikkin hyvä!
Tätä suraavaksi kokeilen, kiitos ohjeesta Anna!
ja mikä hienointa, sä voit sitä nauttia parvekeellasi!

Maireanna kirjoitti...

Hihih..mistä nuo ihme kirjainhävikit on tulleet..? Saako kukaan selvää ohjeesta?

Maireanna kirjoitti...

Tulinpa ottamaan reseptin... ja huomenna tehdään ja paistetaan! Hyvää Joulua Sinulle joka täällä kävit. Kiitos!