Koleaa ja sataa räntää.. Valopilkkuna vihdoinkin valmis parveke.
No sitähän pitää juhlia, tottakai! Eikun uuni kuumenemaan ja
reseptileikelaatikosta kaivelemaan ohjetta. Kotvan kaiveltua ja päivitettyä
mitä aineksia kaapista löytyy, päätin säveltää appelsiinilla höystettyä kahvikakkua.
Helppokin oli tehdä, sekoittaa vain aineet ja sitten uunin lämpimään syleilyyn
vajaaksi tunniksi. Parasta tulee kun antaa seistä kylmässä paripäivää ennen tarjolle laittoa..
Kakku tiivistyy ja maku paranee.
Näitä tarvitset:
4½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
2 tl soodaa
200 g voita
1 dl paistonkestävää appelsiinimarmeladia
2 dl Valion laktoositonta kermaviiliä
1
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Sekoita voisulaan marmeladi ja kermaviili.
Yhdistä seos kuiviin aineksiin.
2
Kaada taikina voilla voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (1,8 litran vuoka)
Paista 175 asteessa 50-60 min. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa,
jotta pinta ei tummu liikaa. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.
5 kommenttia:
Kaunis tarjoilu kuva, ihana kakku, tykkään tehdä kuivakakkuja.
Hyvä uusi ohje, kiitos Anna ♥
nami, ja hyvä kirja vielä kaveriksi
Voi että, just mun makuuni kakkuohje, helppo tehä ja barmastikkin hyvä!
Tätä suraavaksi kokeilen, kiitos ohjeesta Anna!
ja mikä hienointa, sä voit sitä nauttia parvekeellasi!
Hihih..mistä nuo ihme kirjainhävikit on tulleet..? Saako kukaan selvää ohjeesta?
Tulinpa ottamaan reseptin... ja huomenna tehdään ja paistetaan! Hyvää Joulua Sinulle joka täällä kävit. Kiitos!
Lähetä kommentti