Ostan naistenlehtiä melko paljon. Niissä houkuttelevat ruokajutut suurinpana kimmokkeena. Niinpä sitten luettuani, repäisen mielenkiintoiset reseptit talteen. Tämä ohje oli Me Naisissa, numeroa en muista..
On niin syötävän oloinen, että kunhan helle hellittää ja jaksaa alkaa vaikka leipoa, tätä aion kokeilla.
Valmistusaikaa tunti.
Pohjaan:
125 g voita
3 keltuaista
½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
5 rkl maitoa
Kuorrutus:
3 valkuaista
2½ dl sokeria
mantelilastuja
Täyte:
400 gr raparperikuutioita
½ l viipaloituja mansikoita
2 rkl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 prk ( 250g) rahkaa
loraus konjakkia
koristeeksi marjoja
1
Sulata voi. Sekoita keltuaiset ja sokeri, lisää sula voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan maidon kanssa.
2
Levitä pellille voipaperi ja voitele se rasvalla. Levitä taikina ohuesti pellille. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri. levitä vaahto pohjan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista 175 asteessa 20 minuuttia.
3
Anna pohjan hiukan jäähtyä ja leikkaa sitten kahteen osaan. Tee täyte: Kiehauta kattilassa raparperit, mansikat ja sokeri pehmeäksi soseeksi. Valuta neste pois ja jäähdytä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen varovaisesti rahka, konjakki ja raparperi-mansikkaseos.
4
Levitä täyte toiselle pohjalle ja nosta toinen levy varovasti päälle. Koristele marjoilla. Happamat herukat sopivat hyvin makeaan kakkuun.
¤
Voisin kuvitella tätä vaikkapa naisenviikolle kahvipöytään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti