Maukkain hillo syntyy mansikoista ja raparperista, kardemummalla ja appelsiinilla säväytettynä.
Lettujen kanssa namia. Tässä ohje:
500 gr raparperia huuhdottuna, kuorittuna ja paloiteltuna.
1 dl vettä
1 l mansikoita
1 appelsiinin kuori
½ appelsiinin mehu
½ tl kardemummaa
1 kg hillosokeria
1
Laita raparperin palaset, vesi, appelsiinin mehu, raastettu kuori
sekä murskatut ardemumman siemenet kattilaan. Keitä viitisen minuuttia kannen alla.
2
Lisää mansikat ja hillosokeri. Kiehauta koko ajan sekoittaen.
Anna kiehua voimakkaasti noin minuutin ajan.
3
Nosta liedeltäja anna levätä noin 10 minuuttia.
Poista vaahto ja sekoita kunnes marjat eivät enää ellu.
laita puhtaisiin purkkeihin ja sulje hyvin. Säilytä viileässä.
¤
4 kommenttia:
Minullakin on kaapissa mansikka-raparperihilloa,ihanan makuista! Mutta ensi kerralla (sitten talvella,kun niitä täällä taas on..) voisin kokeilla sinun tapaasi,eli lisätä appelsiinimehua ja kardemummaa,
Yaelian:
Varmasti saat hyvää kun on taatusti tuoreet appelsiinit :-)
Mukavaa alkavaa viikkoa!
Varmastikkin on tekemisen arvoista!
Kardemumma tekee siihen sen makusäväyksen uudenlaisen varmastikkin..pitääpä kokeilla. Mulla on uusi sato raparpereista kohta valmis, eli sitten vaan hillon tekoon!
Kiitos hyvästä ohjeesta!
Makoisa ohje. =)
Lähetä kommentti