keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

KEVENNETTY VOI.

Etsiskelin omasta keittokirjasta tätä ohjetta, mutta enpä löytänytkään..Kategoriat pitää tarkentaa näköjään paremmin. Löysin kuitenkin,  vuodelta 2009 heinäkuun postauksesta.Tässä kertauksena!

100 gr voita
1 dl kylmäpuristettua öljyä
1 dl kylmää vettä
ripaus suolaa
2 tippaa sitruunanmehua.

Laita monitoimikoneeseen voi viipaleina, pyöräytä sekuntti. Lisää öljy ja kylmä vesi. Lisää myös suola ja sitruunamehu. Anna koneen sekoittaa ainekset tasaiseksi. Laita rasiaan. valmista tuli!

P.s. On sitä tullut tehtyä sitä IHAN OIKEAAKIN VOITA..joskus 50-luvulla...Hikistä puuhaa tehdä maidosta voita!

 Mitä ohjeiden sisältöön yleensä tulee,  sanon että  viittaan vaikkapa tv ohjelman Hyvä kokki-Paha kokki.
Ohjelmassa on kaksi vaihtoehtoa , ja kokit testaa tulosta, sama ruoka-eri ainekset.
Tuloksen napakymppi on  on makumieltymyksissä.
 Samaa voisi  sanoa vaikkapa näistä ruokablogeistakin. Makua on monia, mutta toisen idea on toisen inspiraatio. Rikastuttavia nämä ruokablogit kertakaikkiaan!

2 kommenttia:

aleksi kirjoitti...

toi ei muuten ole kauheasti sen kevyempää kun voi.. öljyssä on paljon enemmän rasvaa kun voissa..

Anna kirjoitti...

Aleksi:
Joo, ei niin..itsesumutusta:-0
On vaan helpommin levittyvää sillä margariinia ei suu hyväksy leivän päällä.

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...