torstai 29. heinäkuuta 2010

KALLAVEEN SAVUMUIKKUPATA

Tekee kauheasti mieli savukalaa! Itsetehtynä siihen ei ole mahdollisuutta, mutta pitää turvautua lähimarketin kauppiaaseen.
Ajattelin tehdä tätä meidän veikeitten radiokokkien, Mikon ja Vesan kokkailemaa  pataa.( Raapustin reseptin talteen kuunnellessa ja hekotellessani kun he tätä studiossa tekivät...) heillä on savolainen huumori hanskassa.

Savolainen ja savolainen...Tälleen se tehhään:

2 sipulija
4 rkl voeta
½ tl suoloo
2 dl hyvvee kalalientä
400 gr savumuikkuja  ( kaapasta haen)
2 dl valakoviinijä, ( heh, kerrannii sattuu seesomaa väljähtynneenä jiäkuapissa)
4 dl kermoo ( taesivat lurraattoo kuohua)
mustoo pippurija
tillijä.

Perkoo muikut, savusta, tae hae kaapasta kute minä.
Kuullota sipulj pannulla voessa. Lissee kalaliem, pippurit ja muikut.
Lorraata viini perrää ja kiehaata.
Sitte, lissee  kerma , maasteet ja anna hymmyillä.
Viimeseks maestele, onko suolaa sopusasti.
¤
 Ee ku syömää!

1 kommentti:

Hannelen paratiisi kirjoitti...

muikkua en ole tainnut syödä

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...