keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

KOLMEN JUUSTON PASTA

Posted by Picasa
Viikko alkoi räntäkelillä. Lumivuoret alkoi sulaa vauhdilla auringon paistaessa ihanasti.
 Mieliala piristyi kummasti ja ulkona viihtyi. Nälkä tuli!
Niinpä kun olen kokkina altis uutta nähtyäni heti kokeilemaan- taas lankesin.

  Huomenta Suomi/ Makuja osiossa Sami Garam kokkasi
 Kolmen juuston pastaa.

,-  vaikutti sikahelpolle, eikä aineksia ollut ohjeessa kilometritolkulla..joten sitä heti tekemään!

 Katsoin että kaapista löytyi melkein kaikki ainekset
, juustoja tormasin lähikaupasta hakemaan.
 Latasin kiehuvaan veteen paketin kokojyväpastaa ja annoin kypsyä vain 7 minuuttia.
 Niin se jää rapsakaksi eikä tule lötköksi madoksi.
Kaadoin keitinveden pois ja kippasin kulhoon odottamaan.
Seuraavaksi helpoin homma. Murustelin 50 gr sinihomejuustoa spagetin päälle.
 Sitten lisäsin 100 gr raejuustoa,ja
100 gr kirsikkatomaatteja lohkoina.
 Sekoittelin puukauhalla sekaisin ainekset ja kippasin uunivuokaan!
Päälle sirottelin 50 gr emmentaljuustoraastetta. Koko hoito uuniin siksi ajaksi kun juusto saa väriä.

Nosta vuoka hiukan rauhoittumaan ja silppua basilicaa päälle ja korista muutamalla kokonaisella kirsikkatomaatilla.
Oli muuten tosi hyvää! Tämä jää listalleni pysyvästi, vaikkapa sunnuntairuuaksi. Juustoa kun en uskalla syödä kuin juuri raasteena, sitäkin harvoin, sillä painoa on saatava alemmas ennen kesän tuloa.
Rapea salaatti pastan kanssa on tietysti se ykkösjuttu.

3 kommenttia:

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Olemme juustohulluja molemmat :)

Harakka kirjoitti...

Vautsi, tää on varmastikkin todella hyvää, mä tykkään niin paljon tosta sinihomejuustosta!
Tätä pitää kyllä kokeilla!

Maireanna kirjoitti...

Hannele ja harakka: Voi meitä juustohulluja..eikös perusteta kerho?