Pitäisi syödä ainakin kerran viikossa kalaa. Niin suositellaan, mutta-
harvemmin tulee niin tehtyä, valitettavasti. Nyt kun kaupassa liikun hitaammin tiskiltä toiselle( tarkoittaa että harkitsen, mitä oikeasti aion ostaa) pysähdyn kalatiskillekkin, enkä pyyhällä ohi kuten ennen...
Kirjolohta, muikkuja, silakoita.. Silakoita! Niitä näkyy harvemmin. Ostan niitä ja kotona pidin palaverin itseni kanssa- mitä silakoista? Tuli mieleen että en ole pitkään aikaan saanut etikkasilakoita hyytelössä. Kauan sitten sai kaupasta sitä useinkin, mutta nykyisin ei ole näkynyt.
Etsin ohjeen ja näin ne tehdään:
SILAKKARULLAHYYTELÖ
½ kg tuoreita silakoita
tilliä
1½ rkl suolaa
8 liivatelehteä
6 dl vettä
1 tl etikkaa
1
Kalat perataan ja huuhdellaan:pää, selkäruoto ja pyrstö poistetaan. Aseta tillinoksa jokaisen kalan päälle. Kääri pieniksi kääryleiksi ja asetatasapohjaiseen kattilaan.
2
Sekoita veden sekaan etikka ja suola ja kaada kattilaan kalojen päälle.
3
Keitä hiljaisella lämmöllä pehmeiksi ja varovaisesti käsitellen lado kalat hyytelövuokaan.
4
Huuhdo liivatelehdet ja liuota ne liemeen ja kaada kalojen päälle. (Ennen liemenlaittoa voi kalojen päälle viipaloida joko kananmunaviipaleita, tai kypsiä porkkanaviipaleita)
5
Aseta vuoka kylmään hyytymään. Kumoa vadille ennen tarjoilua.
¤
Tämä on mainio lisä pöydässä ja pitäisi olla terveellinen ja edullinen.
6 kommenttia:
No tätähän kannattaakin jkokeilla.
Silakka on hyvää ja näytti helppotekoiseltakin.
Paistaisin voissa, tuo hyytelö ei oikein..
P.S.
Tarjotaanko Suomessa muuten puolukkaa silakoiden kanssa?
Hannele: En ole törmännyt yhdistelmään..maksa-ja riistaruokien kanssa kyllä.
aha, Göteborgissa on hyvin tavallista puolukkahillo paistetun kalan kans, maksrilli, silakka..
Kuulostaa hyvältä. Sopii kalapöytään hyvin.
Lähetä kommentti