keskiviikko 26. elokuuta 2009

LINTUPAISTIN HIENO KANTTARELLIKASTIKE

Posted by Picasa
Metsästys- ja sieniaika on parhaimmillaan. En pidä itse metsästyksestä, mutta moni pitää ja luvallista säädettynä aikana. Siksi on taivuttava ajatukseen...vaikka hätistelisin linnut isolla metakalla turvaan pyssyiltä erittäin iloisesti! No, kaikille metsästysintoisille annan tässä lintupaistille herkullisen kastikeohjeen:
1 l pilkottuja kantarelleja
pieni keltasipuli
n. 10 katajanmarjaa
1 rkl voita
1-2 laakerinlehteä
½ tl timjamia
½ dl konjakkia
2 dl lihalientä ( tai paistinlientä)
1½ dl hyvää punaviiniä
1 dl portviiniä
1 tl arrowjuurijauhetta
suolaa
vastajauhettua valkopippuria
persiljaa
1
Sulata voi kasarissa ja keitä sieniä siinä kunnes neste haihtuu. Lisää kuorittu, hienoksi silputtu sipuli, murskatut katajanmarjat, laakerinlehdet ja hienonnettu timjami. Anna seoksen hiukan ruskistua.
2
Kaada kasariin konjakki ja liekitä. Lisää sitten lihaliemi sekä puna- ja portviini. Keitä liemi kokoon kolmannekseen. Saosta kastike vesitilkkaan sekoitetulla arrowjuurijauheella.
3
Ota pois laakerinlehdet ja mausta suolalla ja pippurilla. Koristele silputulla persiljalla juuri ennen tulikuumana tarjolle viemistä.
( Vihje: Makuelämys lintupaistin sekä mustaherukka-,karpalo- tai pihlajamarjahyytelön kera!)

3 kommenttia:

Harakka kirjoitti...

Nami nami, varmaan tosi hyvää!
Mä rakastan sieniä.
Muuten sulla oli täällä kauniit uudet verhotkin!

Maireanna kirjoitti...

Syyssiivousta täälläkin:-)
Sienihullu olen minäkin..mutta ei tulis mieleenkään poimia valkoista kärpässientä :-0

arleena kirjoitti...

Onpas hieno kanttarellikastike. Konjakkia pitää ensi kerralla varata siihen.