tiistai 27. tammikuuta 2009

PAPRIKASALSA

Raikas ja värikäs salsa maistuu grillatun broilerin, lihan tai kalan kanssa. Talviaikana haen pöytään väriä ja kasviksista sitä löytyy runsain mitoin. Tästä salsasta pidän kovasti ja sitä on aina jääkaapissani. Pidän muutenkin etikkapohjaisista ruuista. Ohje tulee tässä:

- 1 punainen ja 1 keltainen paprika
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 1 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
- 2 rkl balsamiviinietikkaa
suolaa ja vasta rouhittua mustapippuria.

1
Paahda paprikat uunissa 200 asteessa 25 minuuttia, eli kunnes niiden pinta on tummunut. Peitä kelmulla kulhoon ja anna jäähtyä.
2
Kuori jäähtyneenä, halkaise paprikat ja poista niistä kanta ja siemenet. Kuutioi.
3
Paloittele kirsikkatomaatit. Sekoita keskenään paprikat, kirsikkatomaatit, basilika ja balsamiviinietikka.
Mausta seos maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.


Salsa maistuu parhaalta huoneenlämpöisenä.
Tästä tulee 4 annosta ja kaloreita yhtä annosta kohti tulee 30 kcal.
Posted by Picasa

3 kommenttia:

Harakka kirjoitti...

Tästä tulikin vähän kaloreita!
Mutta mistä löydät nämä hyvät ohjeet aina!`?
Millä saisi miehen vielä syömään kasviksia?

Maireanna kirjoitti...

Jaa jaa ne miehet! Entäs jos piilotat kasvikset vaikkapa lihapulliin: keität ja muusaat hienoksi. Laitetaanhan perunaakin niin! Hieronpa älynystyröitä tuolle ongelmalle..

Harakka kirjoitti...

Toi onkin muuten ihan hyvä idea, pitääpä kokeilla!