tiistai 30. joulukuuta 2008

LOHI TINASSA

Posti toi kiertoteiden kautta entisen työnantajani lehden, joka eläkkeellä olevillekkin postitetaan toivomuksesta.
Lehdestä löytyi niin hauska ohje, joka on ihan pakko näin Uuden Vuoden kunniaksi jakaa eteenpäin. Tarvitset:

lohifileen
karkeaa merisuolaa
mustapippuria
hienoa sokeria
tuoretta tilliä
konjakkia.

VALMISTUS
1
Avaa konjakkipullo ja tarkista maistamalla ettei se ole väljähtänyt tai muuten epäkelpoa.
2
Sivele fileen pintaan konjakkia ja hörppää loput.
3
Ripottele fileen pinnalle hienoa sokeria ( ½ tl) ja myllystä
maun mukaan mustapippuria.
4
Lisää fileen pinnalle maun mukaan merisuolaa.
5
Peitä file tillillä.
6
Anna graavautua jääkaapissa fileen koosta riippuen 12-24 tuntia.
7
Tarkista vielä että oliko se konjakki ihan varmasti ehtaa.Maistamallahan se selviää.

VIHJE:
Graavaukseen voi käyttää tuorekelmua ja ruuanlaittoon tarkoitettua alumiinifoliota. File asetetaan tuorekelmun päälle, ja kun ainekset ovat paikallaan, file kääräistään tiuksti kelmuun ja varmistetaan vielä toisella kelmulla. Sitten file kääräistään alumiinifolioon ja paketti sujautetaan sopivan kokoiseen muovipussiin.
Näin tehtynä mehut pysyvät kalapaketissa ja pakettia on helppo käännellä graavauksen aikana.

Ohjeen mukaan näin voi graavata vaikkapa siikaa tai taimenta.

Hyvää varmaan on, joskin kokki myös saattaa olla jonkunverran tinassa?

1 kommentti:

Polkkapossu kirjoitti...

Oikein hyvä ohje :D