sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Perunapatee

Tämä patee syntyi ihan kuin vahingossa, mutta osoittautuikin mainioksi ja on hyvä lisä varsinkin grillipihvien seurana. Laitankin ohjeen "kierrätykseen" Tarvitset;
1 kg jauhoisia perunoita
2 dl mustaleima-emmentalia raasteena
1 dl hienoksihakattua persiljaa
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 tl rosmariinia
1 tl kirveliä
1,5 tl suolaa
mustapippuria

Munamaitoon; 4 munaa, 2 dl kermaa ja 1 dl maitoa.

1
Kuori ja viipaloi hyvin ohueksi ( mielellään yleiskoneella) perunat.
Sekoita juustoraasteeseen persilja,valkosipuli ja mausteet.
2
Voitele tai vuoraa leivinpaperilla 1,5 litran pitkänomainen vuoka.
3
Lado perunat ja juustoseosvuokaan kerroksittain.
4
Sekoita munat,kerma ja maito,kaada vuokaan.
Paista 200 asteessa kunnes perunat ovat kypsiä ei noin 1 tunti 15 minuuttia.

Kumoa patee jäähtyneenä vuoasta, kääri folioon ja säilytä jääkaapissa. Leikkaa viipaleiksi ja koristele yrteillä.

Ei kommentteja:

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...