torstai 14. elokuuta 2008

Kantarellipiirakka

Löösin ohjeen kesän Koti ja Keittiö lehestä. Toipilaan aeka kun kääp pitkäks, nii tulloo paljo luettua. Ku ohjetta silimäsin, alako tehä hirveesti miel tuota piirakkoo. Viikonlopuks on pakko tehä kun joku toes kantarellija. Pien toevomus?

Pohjaan
3 dl vehnäjaahoo
125 g voeta tae markariinija
2 rkl vettä.

1
Nypittele jaahot,rasva ja ves tasaseks taekinaks.Paenele taekina voejeltuun vuokaan ja paa jiäkuappiin puoleks tunniks.
2
Espaesta pohjoo uunin keskitasolla 200 asteessa 10 minsoo. Nosta sivvuun.

Täätteen aeneet:

1 l tuoreita kantarelleja
1 sallaatisipulj
2 dl kermoo
1/2 rkl vehnäjaahoo
1/2 siliputtua ruohosipulija , kirveliä tae persiljoo
1 dl juustoraastetta
maun mukkaa: suoloo, valakopippurija, esmerkiks.
Rasvoo paestamisseen.

3
Kuullota hienoks hakattu sipulj ja piliko sienet tarvittaessa,kuullota sipuliin kansa. Lissee vehnäjaaho ja paestele parj minnuuttia.
4
Kuaja nyt kerma pannulle ja annaseoksen kiehua sakkeeks kastikkeeks.Sekottele välillä.
5
Nosta pannu liedeltä ja lissee siliputut yrtit. Maetele seosta ja lissäele mitä tuntuu uupuvan suun mielestä.
6
Kummoo seos piirakkapohjan piälle ja ripottele piälle juustoraastetta.
7
Paesto 225 asteessa nuin 10-15 minnuuttiin, kunnes juusto on sulannu.
8
Naati lämpimänä vaekkapa raekkaan salaatin kera.

Ohje on heleppo, hintoo tulloo 6-7 euroo ja aekoo kulluu 35 minsoo tehessä.

Ei kommentteja:

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...