perjantai 5. joulukuuta 2014

Luukku 5 / Taatelikakku




Killimaarian joulunodotus vaatii monenmoista leikki- ja levähdyspaikkaa. Tyhjiä korejakin pitää olla sielläsun täällä. Ja varsinkin kirjahyllyssä. Ylhäältä kun on niin jännittävää seurata emännän puuhastelua. Mitähän se tänään aikoo tehdä? - Ai siis Taatelikakkua? Kuulostaa joulukakulle?
Se onkin kuulemma vasta jouluna parhaimmillaan kun sen nyt tekee...- Ei kun töihin!

Taatelikakku

500 gr kivettömiä taateleita
5 dl vettä
500 gr voita
5 munaa
3,8 dl sokeria
2½ dl kermaviiliä
1 rkl vaniljasokeria
5 tl soodaa
noin 600 g vehnäjauhoja
3 rkl madeiraa

1
Poista taatelipakkauksesta kalvo.
Ellei se lähde helposti, laske vesijohosta kuumaa vettä päälle.
Leikkaa taatelit pieniksi paloiksi ja tarkista samalla että  joukossa ole yhtään taatelinsiemenen paloja.  Keitä taatelit  vedessä pehmeiksi.
2
Siirrä kattila levyltä ja lisää paloiteltu voi joukkoon sulamaan.
3
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää kermaviili.
Sekoita vaniljasokeri ja sooda jauhoihin ja lisää joukkoon.
Lisää lopuksi taateli-rasvaseos.
Mausteeksi voit lisätä halutessasi madeiraa.
4
Kaada kakkutaikina hyvin voideltuihin korppujauhotettuihin vuokiin, jotka 
sopivat yhtaikaa uuniin.
5
Kypsennä taatelikakkuja uunissa 
ensin 175 asteessa ja pienennä lämpöä kypsymisen loppuvaiheessa 160 asteeseen.
Kakut  kypsyvät noin 60 minuutissa.


Mukavaa leipomispäivää toivottaa

Maireanna

Ei kommentteja:

Tuorein postaukseni

Juhannuksen aikaan pitäisi kukkien olla parhaimmillaan?

 Vaan ovatko? Kaikki on myöhässä kuukauden. Kevät jäi jonnekkin välille. Linnutkin huomasi sen. Onneksi läheisen torin koristeomenapuut k...